» » Семінар «Впровадження смарт-спеціалізації на рівні місцевої громади: digital case програми» за програмою Еразмус+

Семінар «Впровадження смарт-спеціалізації на рівні місцевої громади: digital case програми» за програмою Еразмус+

Дата: 15-03-2023, 10:47 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Нещодавно відбувся семінар «Впровадження смарт-спеціалізації на рівні місцевої громади: digital case програми», що реалізується  у межах проєкту 101085642 — SSEPRDS — ERASMUS-JMO-2022-HEI-TCH-RSCH «Смарт-спеціалізація: європейський досвід стратегії регіонального розвитку»),  за програмою Еразмус+ (напрям Жан Моне) у Західноукраїнському національному університеті.

Мета заходу полягала у розширенні знань серед громадськості щодо імплементації європейського досвіду застосування принципів смарт спеціалізації, розробленої Європейським Союзом для активізації структурних змін у регіональній економіці, формуванні розвитку регіонального потенціалу для ефективного функціонування на основних світових ринках.

Організатор - навчально-науковий інститут інноватики, природокористування та інфраструктури ЗУНУ.

Координатор проєкту: Петро Пуцентейло, професор кафедри бізнес-аналітики та інноваційного інжинірингу ЗУНУ.

Експерти: директор ННІІПІ Василь Брич, заступник директора ННІІПІ Сергій ГУНЬКО, заступник директора з міжнародної діяльності навчально-наукового інституту інноватики, природокористування та інфраструктури Уляна Ткач, директорка навчально-наукового центру інноваційного розвитку та тренінгів Олена Борисяк.

До заходу долучилося понад 80 учасників - студенти університету та професорсько-викладацький колектив інституту.

Під час семінару обговорили питання  застосування стратегії SMART-спеціалізації  в Європі, Україні та Тернопільській області. Дійшли висновку, що смарт-спеціалізація – це нова модель регіонального та міжрегіонального партнерства, що має значний потенціал забезпечення регіонального розвитку. Досвід, накопичений на сьогоднішній день європейськими регіонами разом з поточними програмами політики єдності та пілотними проєктами, має бути всебічно вивчений та впроваджений для забезпечення сталого розвитку регіонів України та покращення умов життя домогосподарств.

Проєкт фінансується Європейським Союзом. Проте висловлені погляди та думки належать лише авторам(ів) і не обов’язково відображають погляди Європейського Союзу чи Європейського виконавчого агентства з питань освіти та культури (EACEA). Ні Європейський Союз, ні грантодавець не можуть нести за них відповідальність.