» » Презентація книги «Доля недоімперій» Володимира Огризка

Презентація книги «Доля недоімперій» Володимира Огризка

Дата: 10-03-2023, 15:45 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Нещодавно відбувся круглий стіл «Ізоляція росії у міжнародних організаціях: актуальні завдання», під час якого було презентовано книгу «Доля недоімперій», яку написав Надзвичайний та Повноважний Посол, міністр закордонних справ України (2007-2009 рр.), керівник Центру дослідження росії Володимир Огризко.  До заходу долучилися директорка навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім.Б.Д.Гаврилишина Ірина Іващук, заступник директора Олег Луцишин, директор центру дипломатії, безпеки та демократії ЗУНУ Наталія Кравчук.

У ході зустрічі присутні обговорили актуальні питання щодо участі росії у міжнародних організаціях, чи можливо це зробити в теперішніх умовах і як потрібно діяти.

Володимир Огризко, звертаючись до учасників круглого столу, сказав: «Це питання глобальне і не лише про росію – це про систему ООН та реформування».

Дискусанти зазначили, що ця проблема виникла не сьогодні, але українська дипломатія докладає усі зусилля щодо виключення – вигнання росії з міжнародних організацій, адже перебування росії в ООН є нелегітимним. Тому глобальна система має бути змінена.

Презентація книги відбулася у медіацентрі Генеральної дирекції з обслуговування іноземних представництв (ГДІП).