» » Літературна година «Шевченкове слово в віках не старіє»

Літературна година «Шевченкове слово в віках не старіє»

Дата: 9-03-2023, 15:04 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 «Українці, брати, усіх поколінь!

Долітає до зір – ми народ, а не маса.

І немає на світі кількох Україн,

Де засіяно слово і думи Тараса»

У читальному залі для студентів бібліотеки ім. Л. Каніщенка Західноукраїнського національного університету проведено літературну годину присвячену 209 річниці від Дня народження Тараса Шевченка для студентів навчально-наукового інституту інноватики, природокористування та інфраструктури.

Ми вшановуємо його як геніального поета, талановитого митця, духовного пророка відродження української нації, апостола правди та одного з найбільших революціонерів нашого народу. Хоча й минає 209 років від дня його появи на світ, а значущість цієї постаті та його слів абсолютно не зменшилася.

Модератором заходу виступили працівники читального залу для студентів Ірина Любезна і Ольга Мельник.

Мета заходу – донести присутнім волелюбний дух патріота і революціонера української державності, ознайомити студентську молодь з красою, неповторністю, чарівністю Шевченкового слова, значенням творчості Т. Шевченка для українського народу, викликати бажання глибше пізнати його життєвий шлях, виховати шанобливе ставлення до творчої спадщини Кобзаря.

Під час зустрічі було проведено Шевченківську вікторину «Учітесь, читайте, і чужому научайтесь, І свого не цурайтесь…», яка приурочена життю та творчості поета. Відповіді чергувалися з декламацією поезії,  піснями. Вікторина пройшла  жваво, весело й активно. Наші щирі вітання переможцям – команді «Гайдамаки» та усім учасникам.

Духовну велич і красу українського народу Тарас Шевченко підніс на найвищий ступінь, чим збагатив увесь світ. «Заповіт» великого Кобзаря повинен стати заповітом для кожного українця - зберегти мову народу, його звичаї, його пісні і пронести через віки у майбуття. Ідеї та заповіді Тараса Шевченка будуть жити доти, поки не зникне та людська нескореність та жага до свободи нашого народу.

Будьмо гідними називатися українцями!