Музей грошей у ЗУНУ

Дата: 9-03-2023, 10:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У межах вивчення дисципліни «Гроші і кредит», для студентів освітньо-професійної програми «Банківська справа» та «Фінансовий менеджмент» було організовано екскурсію в музей грошей кафедри фінансових технологій та банківського бізнесу факультету фінансів та обліку Західноукраїнського національного університету. Екскурсію провели к.е.н., доцент кафедри Ярослав Чайковський та к.е.н. доцентка кафедри Галина Забчук.

Молодь мала можливість дізнатися багато нового про історію та розвиток грошей, їх використання та важливість для економіки та суспільства загалом, ознайомитися із основними формами грошей, історією грошового обігу на теренах України: від монет грецьких полісів Північного Причорнрмор’я V-II ст. до н. е. і монет Західної Європи XV-XVII ст. до грошових знаків епохи перебудови, а також передумовами появи банківських установ.

Під час зустрічі було проведено наукове консультування юнаків та дівчат з питань грошового обігу, фінансової грамотності, фінансового планування та управління грошима.