» » Практико-орієнтоване навчання на факультеті фінансів та обліку

Практико-орієнтоване навчання на факультеті фінансів та обліку

Дата: 9-03-2023, 10:42 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Невід’ємним атрибутом успішного засвоєння знань студентами факультету фінансів та обліку є активне залучення провідних практиків до навчального процесу та застосування креативних інноваційних технологій викладання фінансових дисциплін.

У межах багаторічної співпраці між Західноукраїнським національним університетом та Державною податковою службою України, для студентів 2 курсу ФФО ЗУНУ було проведено лекцію «Організація діяльності Державної податкової служби України», яка проходила у режимі діалогу та обговорення за участю двох сторін: викладачів-теоретиків - доцента кафедри фінансів ім. С. І. Юрія Володимира Валігури та фахівців-практиків - начальника управління організації роботи Головного управління ДПС у Тернопільській області Петра Маршалка.

Упродовж лекції, яку модерував Володимир Валігура, учасники обговорювали принципи побудови, особливості функціонування та оцінку роботи податкових органів Тернопільської області.

Петро Маршалок зосередив увагу на стратегічних цілях та пріоритетах діяльності Державної податкової служби у 2022-2024 рр., детально проаналізовав структуру ДПС у Тернопільській області та охарактеризував функціональне забезпечення діяльності контролюючих органів.

Спікер зазначив важливу роль у забезпеченні ефективності діяльності управління організації роботи ГУ ДПС у Тернопільській області.

Студенти обговорили із фахівцями-практиками вимоги до компетентностей, якими повинен володіти бакалавр з фінансів, банківської справи та страхування для успішного працевлаштування, способи їх набуття у сучасних реаліях. Під час дискусії цікаво було дізнатися  про роботу податкових органів під час пандемії короновірусної інфекції та в умовах військового стану. Лектор наголосив, що органи намагаються проводити конструктивний діалог з усіма платниками податків з метою дотримання ними своєчасності та повноти сплати податкових платежів до бюджетів усіх рівнів. Юнаки та дівчата цікавилися питаннями здійснення податкових перевірок платників податків, працевлаштування молодих спеціалістів у податкових органах Тернопільської області.

Наприкінці заняття студенти подякували за цікаву, пізнавальну та інтерактивну лекцію, а модератор Володимир Валігура обговорив із Петром Маршалком перспективи подальшої співпраці між університетом та податковими органами Тернопільської області.