» » Екскурсія в музеї історії грошей

Екскурсія в музеї історії грошей

Дата: 8-03-2023, 15:30 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Студенти-другокурсники Тернопільського кооперативного фахового коледжу разом із викладачкою вищої кваліфікаційної категорії Марією Стасишин відвідали музей історії грошей факультету фінансів та обліку Західноукраїнського національного університету.

Юнаки та дівчата дізналися про грошовий обіг на теренах України: від монет грецьких полісів Північного Причорномор’я V-II ст. до н. е. і монет Західної Європи XV-XVII ст. до радянських грошових знаків епохи перебудови,  національну валюту – гривні від лічильно-вагової одиниці IX століття та срібного зливка XI-XIII ст. до перших грошей Української Народної Республіки (1917-1920 рр.) і сучасної гривні; цікавилися з унікальними колекціями пам’ятних та ювілейних монет, зокрема України, брикетами утилізованих 10 злотих і 100 злотих банкнот Національного банку Польщі.

 Студентам продемонстровано банери історії розвитку грошей, виникнення банків і банківських систем в різних країнах і в Україні, плакати елементів захисту різних видів номіналів гривні та портативним детектором перевірки банкнот.

Також під час зустрічі було проведено наукове консультування щодо історії грошей, грошового обігу на теренах України, фінансової обізнаності (грамотності), ознайомлено з тренінг-центром «Імітаційний банк», де проводяться практико-орієнтовані заняття.

Висловлюємо подяку викладачці вищої кваліфікаційної категорії Марії Василівні Стасишин, викладачці вищої кваліфікаційної категорії, викладачці-методисту Тернопільського кооперативного фахового коледжу Юлії Борисівні Рудницькій за зустріч зі студентами.

Якщо вас зацікавила можливість відвідати музей історії грошей, у межах Global Money Week (Всесвітній тиждень грошей), звертайтеся до колективу кафедри фінансових технологій та банківського бізнесу факультету фінансів та обліку Західноукраїнського національного університету (корпус № 11, третій поверх, к. 11306).