» » Зустріч у межах проєкту «Студії публічної дипломатії 4.0»

Зустріч у межах проєкту «Студії публічної дипломатії 4.0»

Дата: 20-02-2023, 11:25 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Нещодавно у межах проєкту «Студії публічної дипломатії 4.0: експертно про політику, економіку, бізнес та міжкультурні комунікації» відбулася зустріч з Юрієм Ковриженком,  шеф-кухарем, гастродипломатом.

Тема розмови «Кулінарна дипломатія», під час якої учасники говорили про симбіоз кулінарної та гастрономічної дипломатії і форми їх прояву, про те, як кулінарна дипломатія поєднує історію і сучасність та допомагає презентувати країну через національну кухню й формувати імідж України, як уряди країн підтримують національну кухню і відкриття ресторанів за кордоном, як туристи сприймають країну через їжу.  Обговорили методи кулінарної дипломатії: участь у міжнародних гастрономічних фестивалях та продовольчих виставках, презентацію української кухні та проведення івентів з просування кулінарних традицій, заходи з адвокації внесення українських страв до нематеріальної спадщини ЮНЕСКО.

Зрозуміли, що кухня, як мова - вона живе і розвивається, удосконалюється, адаптується до вимог часу і смаків споживачів.

Також студенти цікавилися секретами формули успіху спікера, тим, що його мотивує, де він черпає натхнення.

Це була неймовірно цікава зустріч, бо як зазначив наш спікер: «Кухня - це універсальна мова, яку розуміють всі».

Проєкт «Студії публічної дипломатії» реалізується на базі навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім. Б.Д.Гаврилишина Західноукраїнського національного університету  у партнерстві з GDIP Media Center. 

Кординатор проєкту -  директор центру дипломатії, безпеки та демократії Наталія Кравчук.