» » Відбудеться тренінг «Сімейна медіація. Процес сприйняття»

Відбудеться тренінг «Сімейна медіація. Процес сприйняття»

Дата: 17-02-2023, 15:54 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 19 лютого о 13:00 год у межах академічного курсу «Галузеві сфери медіації: сім’я, робота, бізнес, менеджмент» відбудеться тренінг «Сімейна медіація. Процес сприйняття» для студентів освітньо-професійної програми «Психологія перемовин та медіація».

Спікерки – лектори Нідерландської бізнес академії:

  • Марйон Куперс – професійна медіаторка міжнародного реєстру MfN, медіаторка NMI в Mediation Vision, судова медіаторка, майстер-тренер НЛП, тренерка комунікації з людьми з аутизмом в Auticomm;
  • Геа ван Кломпенбург – MME, IRM, досвідчена медіаторка міжнародного реєстру MfN, судова медіаторка, радниця KIES.

 

Процедура медіації проходить у неформальній атмосфері та допомагає сторонам проводити конструктивну розмову. Надзвичайно важливим у цьому процесі є усвідомлення власного сприйняття медіатора за допомогою органів чуття порівняно, а також сприйняттям учасників.

Сприйняття сторонами фактів і справедливості цілком обґрунтовано може бути упередженим і корисливим. У медіації сторони приймають рішення. Тож, саме необхідність цього контексту змушує медіаторів зосереджуватися на емоційній сфері. Як відомо, між емоціями та сприйняттям існує чіткий зв’язок. Емоції відіграють головну роль у сприйнятті (як ми отримуємо дані із зовнішнього світу) та судженні (як ми оцінюємо ці дані). Якщо сторони емоційно збуджені гнівом, страхом або почуттям несправедливості, це вплине на їхнє сприйняття і, отже, на їхні судження про те, що є правдою чи хибністю, правильністю чи неправильністю. І, якщо емоції впливають на їх сприйняття, у медіаторів немає іншого вибору, окрім як працювати з цими емоціями, доки уявлення сторін про факти та справедливість не збігаються настільки, щоб вони могли досягнути консенсусу.

Під час тренінгу учасникам буде запропоновано багато практичних вправ та кейсів.