» » Навчання за програмою обміну в Університеті прикладних наук Inholland

Навчання за програмою обміну в Університеті прикладних наук Inholland

Дата: 14-02-2023, 11:59 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Студенти кафедри міжнародних економічних відносин навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім.Б.Д.Гаврилишина є активними учасниками програм міжнародного академічного обміну. Однією з таких можливостей є навчання за програмою Еразмус+ в Університеті прикладних наук Inholland (Королівство Нідерландів, м.Алкмаар).

У першому семестрі 2022-23р. п'ятеро студентів кафедри, пройшовши конкурсний відбір, навчалися за програмою академічної мобільності. Юліана Питура,студентка групи МЕВ-31, ділиться своїми враженнями: «Взявши участь у відборі на семестрове навчання в Університеті прикладних наук Inholland, за програмою Еразмус+, я отримала чудову нагоду вивчати там Sustainable Business and Finance впродовж осіннього семестру. Навчання проходить у місті Алкмаарі, розташованому на Півночі країни (за 40 кілометрів від Амстердаму). Алкмаар - це гарнезні схожі, але водночас різні будиночки, система каналів, що простягається містом. Це вряд вишикувані вітряні млини, аромат сиру, який часом перебиває запах трави.

Inholland - це місце, де панує атмосфера дружби і тепла; місце, де тобі допоможуть та підкажуть; місце, де студенти з різних куточків світу, стають одним цілим - командою. Навчання там є дуже цікавим та справді якісним. Викладачі мають особистий підхід, незважаючи на різноманіття національностей, країн, культур та поглядів. Заняття зазвичай проходять в інтерактивній формі. Це можуть бути різного роду ігри, дискусії, бесіди, під час яких юнаки та дівчата зазвичай працюють у групі з 2-4 людей. Також є змога спілкуватися із гостями-лекторами, які діляться своїм досвідом та знаннями. Щодо іспитів, вони бувають різними: усними, письмовими, у вигляді здачі TedTalk, проведення уявної консультації, взяття інтерв’ю чи захисту проєктів. Для міжнародних студентів в Inholland проходять також різні позанавчальні заходи, такі як: PubQuiz, вечір BoulesBorrelBites, BeerPong.

Участь у міжнародних програмах - це хороша ідея, якщо ви хочете відкрити для себе щось нове та незвідане, незабутній досвід, який  допоможе розвинути багато навичок та подолати різні бар’єри. Я безмежно вдячна кафедрі міжнародних економічних відносин HHIMB ім. Б. Д. Гаврилишина ЗУНУ за цю можливість!»