» » ЗУНУ бере участь у формуванні Національного плану відбудови України

ЗУНУ бере участь у формуванні Національного плану відбудови України

Дата: 2-02-2023, 15:02 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 31 січня 2023 року у Києві відбулося чергове обговорення проєкту Національного плану відновлення у галузі екологічної безпеки, організованої громадською організацією «Агентство Ефективних Рішень» у межах проєкту «Голос громадянського суспільства».
В обговорені взяв участь і представник Західноукраїнського національного університету, в. о. завідувача кафедри екології та охорони здоров’я Леонід Бицюра.
Проєкт Національного плану включає такі напрями:
«Кліматична політика: запобігання та адаптація до зміни клімату», «Екологічна безпека та ефективне управління відходами», «Збалансоване використання природних ресурсів в умовах підвищеного попиту і обмежених пропозицій», «Збереження природних екосистем і біологічного різноманіття, відновлення та розвиток природоохоронних територій та об’єктів», «Ефективне державне управління у сфері охорони довкілля та природокористування».
Попередній План будо презентовано у швейцарському місті Лугано на Міжнародній конференції з питань відновлення України. На ній представили проєкти післявоєнної відбудови держави. Всього у конференції взяли участь понад 40 країн світу і близько 20 міжнародних організацій. Підсумком стала спільна декларація про підтримку України на шляху відновлення після військової агресії РФ. "План Маршалла" розрахований на 10 років та оцінювався у 750 млрд доларів.
Національний план відновлення України у сфері екобезпеки 2.0 матиме кроссекторальний характер та містить в собі принципи Європейського Зеленого курсу. Орієнтовна оцінка запланованих заходів - 25,5 млрд. євро.