» » Студентка ЗУНУ про навчання в Університеті прикладних наук Інхолланд

Студентка ЗУНУ про навчання в Університеті прикладних наук Інхолланд

Дата: 23-12-2022, 14:59 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Студенти кафедри міжнародних економічних відносин ННІМВ ім. Б.Д.Гаврилишина ЗУНУ мають унікальну можливість навчатися в університеті прикладних наук Інхолланд, Королівство Нідерланди. У цьому семестрі у закладі вищої освіти навчається 12 студентів кафедри. Своїми враженнями від навчання ділиться Андріана Божагора, студентка групи МЕНМ-41:

«Цього року я взяла участь у конкурсному відборі на семестрове навчання в Inholland University of Applied Sciences (Нідерланди) за програмою Erasmus+ і отримала нагоду там навчатися.

Моє навчання проходить в Алкмаарі, місті Північної Голландії. Коли спочатку почула про це місто, не очікувала, що воно виявиться настільки цікавим. Протягом весняно-осіннього періоду сюди з’їжджаються туристи з усіх куточків світу, і все заради ярмарку Сиру, який відбувається щоп'ятниці опівдні. Інфраструктура громадського транспорту дуже добре розвинена, проте найпопулярнішим видом транспортом серед нідерландців є bicycle. Щодо розташування міста, то до Амстердаму можна доїхати за 40 хв потягом, а до моря 30 хв велосипедом. Варто зазначити, що мало не щотижня у Алкмаарі проводять різні заходи. Мені вдалось відвідати: виставку Живих скульптур, свято Ontzet, Light Festival, ярмарка Wonderland, футбольні матчі, прихід Sinterklaas. Доцільно виділити вражаючу архітектуру Нідерландів, яка переносить вас у іншій вимір. Тільки уявіть, акуратні двоповерхові будинки, які схожі між собою за фасадом, але в той час такі розбіжні господарським стилем, навколо них зелені дерева, кущики, і звісно канали, які простягаюся вздовж вулиць, вкриті бруківкою.

Я задоволена рівнем і якістю освіти, яку надає Inholland. В університеті панує дружня атмосфера. Нідерландці, люди привітні та доброзичливі, і найважливіше практично усі розмовляють англійською (доведено цьогорічними дослідженнями - більше 85%). Відмінністю є те, що до викладачів звертаються по імені, немає яскраво вираженої ієрархічної структури не тільки в університеті, але й у суспільстві загалом. Викладачі постають в першу чергу як професіонали, які діляться досвідом та допомагають студентам стати кращою версією себе.

Заняття проходять більше в інтерактивній формі: проблемне питання, евристична бесіда, запрошення гостя-лектора, TEDTalk, різноманітні дидактичні ігри. Навіть був досвід іспиту як консультації клієнта та іспит-інтерв’ю у представника компанії обраної індустрії.

Я зустріла людей з Іспанії, Марокко, Франції, Туреччини у спільноті Erasmus. Захоплююче навчатися з іншими іноземними студентами та місцевими нідерландськими студентами, що фактично призвело до кращої адаптації в мультикультурному середовищі. На більшості заняттях вимагалось працювати в парі/групі із багатонаціональним складом для глибшого пізнання особливостей різних культур.

Університет також організовує багато заходів. Перед навчанням були проведено Дні Знайомства: спочатку ми ознайомились з університетом, дізнались інформацію про курси, викладачів, проживання в Нідерландах, та центри допомоги студентам. Згодом у нас була екскурсія в музей BroekerVeiling, після якої ми куштували традиційні нідерландські страви. Після двох місяців навчання для міжнародних студентів провели PubQuiz, вечір BoulesBorrelBites, BeerPong.  

Підсумовуючи, хочу відмітити, що Нідерланди – це країна з неймовірними краєвидами та багатогранною культурою. Участь у міжнародних програмах є для прекрасною можливістю здобути новий, неперевершений досвід, як у професійному плані, так і в контексті нових знайомств, спілкування та покращення рівня володіння іноземними мовами.

Щиро дякую кафедрі міжнародних економічних відносин ННІМВ ім. Б.Д.Гаврилишина ЗУНУ за такі чудові можливості!."