» » Презентація проєкту Жан Моне «Смарт-спеціалізація: європейський досвід стратегії регіонального розвитку»

Презентація проєкту Жан Моне «Смарт-спеціалізація: європейський досвід стратегії регіонального розвитку»

Дата: 21-12-2022, 16:21 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 20 грудня 2022 року у класичному університеті Тернополя відбулася презентація проєкту Жан Моне 101085642 — SSEPRDS — ERASMUS-JMO-2022-HEI-TCH-RSCH «Смарт-спеціалізація: європейський досвід стратегії регіонального розвитку».

До зустрічі долучилися проректорка з науково-педагогічної роботи (міжнародна діяльність) Оксана Десятнюк, команда проєкту Петра Пуцентейла; Василь  Брич; Олена Борисяк; Сергій Гунько, Уляна Ткач, а також учасники зум-конференції.

Проректорка з науково-педагогічної роботи (міжнародна діяльність) Оксана Десятнюк привітала учасників заходу і побажала успішної реалізації проєкту у такий складний для України час.

Координатор проєкту д.е.н., проф. Петро Пуцентейло. детально виокремив загальні напрямки програми ЕРАЗМУС+, його мету, завдання та очікуванні результати від виконання. Також зазначив важливість впровадження знань Смарт-спеціалізації у регіональний розвиток держави. Виділив мету проєкту, яка полягає у дослідженні, розробці навчальної програми та навчання основам європейської інноваційної стратегії для розумної спеціалізації регіону.

В ході реалізації проєкту очікуються такі результати: узагальнення європейського досвіду досліджень та інновацій для розумної спеціалізації; підготовка представників експертного середовища для розробки проєктів смарт-спеціалізації; збільшення кількості навчальних дисциплін з європейських студій в університеті; розробки навчально-методичних матеріалів для проведення інтенсивних курсів з вивчення європейського досвіду досліджень та інновацій для розумної спеціалізації для представників державного управління, бізнесу та громадськості; залучення молодих науковців до нових напрямків дослідження можливостей реалізації Європейської інноваційної стратегії в Україні; заохочення зацікавлених сторін до активної участі в регіональному розвитку на основі розумної спеціалізації; підтримка розвитку технологічних і практичних інновацій шляхом стимулювання інвестицій у бізнес-середовище.

Проєкт реалізовується у межах грантових угод між Європейським виконавчим агентством з питань освіти та культури (EACEA) згідно з повноваженнями, делегованими Європейською комісією та Західноукраїнським національним університетом.

Фінансується Європейським Союзом. Проте висловлені погляди та думки належать лише авторам(ів) і не обовʼязково відображають погляди Європейського Союзу чи Європейського виконавчого агентства з питань освіти та культури (EACEA). Ні Європейський Союз, ні грантодавець не можуть нести за них відповідальність.