» » Відбувся вебінар «Імплементація Директиви ЄС про продаж товарів і Директиви ЄС про цифровий контент – основні досягнення, проблеми, що залишилися, і втрачені можливості»

Відбувся вебінар «Імплементація Директиви ЄС про продаж товарів і Директиви ЄС про цифровий контент – основні досягнення, проблеми, що залишилися, і втрачені можливості»

Дата: 2-12-2022, 14:30 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Нещодавно студенти та викладачі юридичного факультету Західноукраїнського національного університету та всі охочі мали нагоду стати учасниками  онлайн-вебінару «Імплементація Директиви ЄС про продаж товарів і Директиви ЄС про цифровий контент – основні досягнення, проблеми, що залишилися, і втрачені можливості».

Спікером витупив Альберто Де Франческі, професор приватного права, цифрового права та екологічної стійкості факультету економіки та менеджменту Феррарського університету (Італія).

Ключові моменти обговорення:

  1. З розвитком цифрових технологій виникла необхідність розроблення нових правових конструкцій, які забезпечили б належний рівень захисту авторських прав у Європейському Союзі і на міжнародному рівні.

2.У травні 2019 року Європейським Парламентом та Радою було прийнято Директиву 2019/770 про договори постачання цифрового контенту та цифрових послуг, яка набрала чинності для держав-членів ЄС 1 січня 2022 року.

  1. В Україні ринок цифрового контенту та цифрової послуги розвивається не так швидко у порівнянні із європейськими державами. Однією із визначальних причин такого сповільненого розвитку цього сектора ринку є відсутність нормативно-правового регулювання надання споживачам цифрових контентів та (або) цифрових послуг.