» » Благодійна вистава юридичного факультету «Мина Мазайло»

Благодійна вистава юридичного факультету «Мина Мазайло»

Дата: 21-11-2022, 17:24 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У залі Тернопільського академічного обласного українського драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка відбулася благодійна вистава «Мина Мазайло» за твором Миколи Куліша, приурочена 25-річчю юридичного факультету Західноукраїнського національного університету.

Декан ЮФ Сергій Банах зазначає: «Сьогодні силами викладачів і студентів ми організували виставу. На мій погляд, на дуже актуальну тему, це якраз взаємовідносини України і росії, української мови і російської».

Студенти у жартівливій формі вирішили нагадати про важливість української мови, розкривши проблему, яка залишається болючою і сьогодні.

Історія родини Мазайлів у виконанні молоді на сцені ожила вперше, а твір Куліша сприяє самозбереженню нації, спонукає кожного до роздумів про свій духовний зв’язок з рідною землею. Вистава уособлює ті події, які відбуваються зараз в Україні, а саме важливе питання значення української мови в суспільстві. 

Юнаки та дівчата кажуть, що особливо зараз слід звернути  увагу на цей шедевр минулого століття, адже він доступно пояснює, що може статися із тими, хто зневажає своє рідне.

«У виставі піднімається цілий пласт проблем. Це і патріотизм, і любов до держави, і взаємовідносин в сім’ї, а в результаті тема людських стосунків. І будь-який театр несе так само як і університет за собою виховну функцію, тому ми намагаємося їх поєднати», - сказав професор кафедри міжнародного права та міграційної політики Костянтин Фліссак.

Також колектив юридичного факультету організував благодійний аукціон, у ході якого глядачі мали змогу придбати боксерські рукавиці з підписом Кличка, блокнот із підписом президента України, пам'ятну золоту медаль та багато іншого.

Вилучені кошти за квитки та придбані лоти студенти ЗУНУ спрямували на підтримку Збройних сил України, зокрема, на допомогу одному з бійців, який є випускником юридичного факультету.