» » Відкрита лекція ректора Нідерландської бізнес-академії у ЗУНУ

Відкрита лекція ректора Нідерландської бізнес-академії у ЗУНУ

Дата: 15-08-2022, 13:09 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У межах офіційного візиту до класичного університету Тернополя, ректор Нідерландської бізнес-академії професор Ян ван Звітен провів відриту  лекцію «Управління талантами. Чотири осі людського потенціалу».

До заходу долучилися керівники підрозділів Західноукраїнського національного університету, працівники навчально-наукового інституту комунікацій, викладачі із кадрового забезпечення магістерської програми «Психологія перемовин та медіація», стейкхолдери програми та студенти.

Учасники дізналися про управління людськими талантами, битву керівників за залучення талантів в організації чи компанії та мистецтво утримати їх, розвиток компетентностей по основних вісях людського потенціалу та комплексний підхід до системи коефіцієнтів IQ, EQ, PhQ та SQ.

Як виявилося, люди приділяють увагу більше тренуванню знань та навичок і мало зважають на ментальний й емоційний аспекти. Часто тренування обмежуються компетенціями. Компетенції по осі IQ (коефіцієнт інтелекту) часто розвинений на відмінно. Тобто виклик полягає не у тому, щоб здобути ще більше знань чи навичок, а в тому, щоб розвинути ментальні та емоційні аспекти роботи, взаємодії з людьми, управління людьми, створенні здорового балансу між роботою на життям, у підтриманні фізичної форми. Це стосується решти основних осей: емоційний коефіцієнт (EQ), фізичний коефіцієнт (PhQ). Часто на результативність праці погано впливає нестача розвитку на осі EQ та ігнорування осі PhQ. Саме на ці напрямки здійснюється постійно зростаючий тиск протягом кар’єрного зростання. І для того, щоб повністю використовувати людський потенціал, потрібно розглядати людину в цілому, а не лише як розумний носій знань та вмінь.

Щира вдячність пану Звітену за цікавий і корисний захід, цінний професійний досвід та активне залучення до усіх новацій навчально-наукового інституту комунікацій.