» » Разом популяризуємо медіацію в Україні!

Разом популяризуємо медіацію в Україні!

Дата: 15-08-2022, 13:22 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Міжнародне стажування для студентів Західноукраїнського національного університету на базі Нідерландської бізнес-академії продовжується.

Днями відбувся ще один тренінг «Медіація. Базовий курс» від професора Яна ван Звітена, ректора НЛБА в університеті економіки і права КРОК у Києві.

Відрадно, що у цей складний час між університетами ЗУНУ та КРОК є гарні дружні стосунки та взаємопідтримка.

Загалом, студенти магістерської програми «Психологія перемовин та медіація» прослухали вже три модулі курсу пана ван Звітена в онлайні. І якщо лекції через відеозв’язок можуть були цілком продуктивними, то тренувати професійні навички ефективніше наживо. Тому, під час особистої поїздки до України професор зустрівся зі студентами для практичного заняття в Києві.

За чотири години встигли відпрацювати три реальні кейси з медіації. Студенти розділилися на групи по троє: дві людини отримували історію і грали ролі учасників конфлікту, а третя – була їхнім медіатором. При цьому медіатори не знали нічого про сам кейс і мали з’ясувати якомога більше інформації.

«Основним нашим завданням було навчитися ставити запитання. Бо одна справа – розумітися на теорії, знати етапи медіації, і зовсім інше – сісти перед реальними людьми і знати, що їх спитати. Як каже пан Ян, треба «дістати з-під столу слона», тобто виявити справжню причину конфлікту. А для цього треба ставити багато питань: про сім’ю, про стосунки, про роботу тощо. Тобто це така головоломка, яку медіатор має вирішити. І без практики цього не навчишся,» – поділилася враженнями від тренінгу Оксана Муляр, студентка класичного університету Тернополя.

Професор долучався по-черзі до кожної групи, стежив за ходом медіації. І у паузах роз’яснював складні моменти. Тобто студенти мали постійний фідбек від викладача. Надалі на слухачів курсу чекає ще один навчальний модуль. І вони зможуть спробувати скласти іспит на сертифікат медіатора 1 рівня, який уже дає можливість практикувати і напрацьовувати досвід в процесі роботи.

Ян ван Звітен також постійний викладач і партнер міжнародної магістерської програми двох дипломів «Психологія перемовин та медіація», на яку ми проводимо набір до 15 вересня. Усіх охочих здобути якісну освіту перемовника та медіатора, запрошуємо долучатися до команди навчально-наукового інституту ЗУНУ та отримувати нові знання і навички від найкращих експертів світу.

За деталями звертайтеся до керівника програми - директорки ННІК Оксани Коваль (0969795012).

Тримаймося разом!