» » До уваги учасників програми ЄС Еразмус+

До уваги учасників програми ЄС Еразмус+

Дата: 8-08-2022, 10:30 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Виграли грант Жан Моне, Еразмус Мундус, СВНЕ та інші як заявник-координатор та партнер?

 

Шановні Еразмусівці - переможці конкурсів Програми ЄС Еразмус+ 2022 р.! СВНЕ, EMDM, EMJM, CBHE, Сooperation Partnerships and others!

В цей найскладніший час для країни у війні, особливо важливо отримувати добрі новини про перемогу на всіх фронтах!

Щиро вітаємо команди університетів, які у складний вже воєнний час знайшли сили щоб подати проєкти, навіть під обстрілами, думаючи про майбутнє відновлення країни після перемоги! Ми пишаємо і захоплюємось командами, раді що спільно з Вами подолали багато викликів та продовжуємо працювати разом для перемоги! Також щиро дякуємо всім командам, які активно працювали та подали проєкти, проте цього разу не отримали фінансування! Проте Ви отримали важливий досвід та рекомендації для доопрацювання та участі в новому конкурсі 2023 р. - оголошення вже в жовтні цього року, ми готові разом доопрацювати, запрошуємо звертатись без вагань! Ще обов'язково будуть перемоги!

Маємо з Вами високу відповідальність за якість результатів проєктів перед нашими відважними захисниками, яким завдячуємо можливості впроваджувати інноваційні проєкти щоб наша освіта продовжувала невпинний шлях розвитку для служіння Україні!

Жан Моне: 92 проєкти: 80 модулів, 4 CHAIR and 4 CoE!!!

Отже: заявники-координатори почали отримувати повідомлення про перемогу!

Де? Листи в системі Порталу ЄС FTOP - Funding and Tender Opportunity Portal у профілі через який подавали проєктну заявку! Зайдіть, введіть партоль та Ви побачите лист з рекомендаціями та графіком кроків. Якщо ще нічого не має, почекайте в серпні точно будуть новини - без паніки! Також інформація про оцінювання проєктів доступна в оголошеннях про відповідний конкурс на FTOP та за посиланням тут. Наприклад: перелік профінансованих проєктів EMDM - за посиланням тут.

Що робити коли виграли?

Дозвольте собі хоч трохи порадіти добрій новині! Важливо розуміти перші кроки після отримання повідомлення про рекомендацію проєктної заявки до фінансування, особливо якщо це Ваш перший досвід в новому етапі Програми Еразмус+! Правила Програми Еразмус+ 2021-2027 р. кардинально змінились! Всі команди Жанмоністів, які вже впроваджують проєкти першого конкурсу, мають позитивний досвід, то все реально!

Декларацію в системі можливо буде підписати тільки тоді, коли буде внесено всю інформацію - не поспішайте тиснути кнопку підписати! Важливо повідомити керівництво закладу та колег з фінансово-економічної служби про перемогу, деталі діяльності проєкту, виклики та ризики, які є, знайти контакти LEAR, який має працювати з Вами у синергії, щоб все підписати та подати вчасно. Інформація переноситься координатором з проєктної заявки в систему - детально за деякими розділами. Проте, якщо вже є певні виклики, які Ви розумієте можуть призвести що певну діяльність варто буде уточнювати, то це варто зробити на етапі підготовки підписання угоди.

Першоджерело: інформація для бенефіціарів проєктів на сайті ЕАСЕА щодо підписання грантової угоди - за посиланням тут.

Дуже деталізовано описано ключові кроки українською мовою та презентація англійською мовою - за посиланням тут.

Інші важливі документи для виконавців:

  • AGA - Annotated Model Grant Agreement/Анотована типова грантова угода — це керівництво користувача, що надає інформацію заявникам і бенефіціарам про Типові грантові угоди ЄС: Загальну ТГУ, ТГУ про виплату фіксованих ставок, ТГУ щодо фінансування витрат, ТГУ про операційні гранти та РПУ (рамкову партнерську угоду). Документ має на меті допомогти користувачам зрозуміти положення Грантової угоди та допомогти знайти відповіді на практичні запитання, що виникають під час розроблення та впровадження проєктів. Це є основний документ для підготовки кошторису проєкту, де описані прийнятні та неприйнятні витрати, правила розрахунку оплат та гонорарів, приклади звітних документів та ще багато корисної інформації. Важливо обов'язково дотримуватись усіх правил, що вказані у Анотованій типовій грантовій угоді, оскільки вони мають бути включені до Грантової угоди, яку буде підписувати Європейська Комісія з українськими та іншими бенефіціарами.
  • Оригінал документу англійською мовою: Annotated Model Grant Agreement - AGA - за посиланням тут. 
  • Переклад документу українською мовою: Анотована типова грантова угода - за посиланням тут.
  • Рішення Європейської Комісії про застосування підходів фіксованої ставки та витрат за одиницю для проєктів Програми ЄС Еразмус+ 2021-2027 рр. Оригінал англійською мовою - за посиланням тут.

Щиро дякуємо партнерам з Бюро Креативної Європи в Україні за переклад документу українською мовою та корисні поради.

Довідково для розуміння схожих принципів проєктів Програми ЄС Горизонт 2020, може стати у нагоді посібник "Правові, фінансові та управлінські аспекти участі в проєктах Програми "Горизонт 2020", де, серед іншого, описано принцип "Фіксованої ставки", які підготував Національний контактний пункт Рамкової Програми Європейського Союзу «Горизонт 2020» при НТУУ «КПІ»  - за посиланням.

Ми готуємо вебінар про підписання та як працювати з GAP, плануємо в кінці наступного тижня (можливо 11.08 або 12.08)!

Також оновлюємо деталізовані рекомендації для виконавців проєктів! Якщо Ви подавали як партнер проєкту, то чекаєте інформацію від координаторів про наступні кроки. Про валідацію профілю організації контактуйте терміново!

Менеджер напряму Жан Моне команди НЕО в Україні - Петро Крайнік, графік консультацій: понеділок, вівторок, середа - Viber/WhatsApp: email office@erasmusplus.org.ua

Менеджер напряму Мобільності та Еразмус Мундус команди НЕО в Україні - Іванна Атаманчук, графік консультацій: вівторок, середа, четвер - Viber/WhatsApp: email office@erasmusplus.org.ua

Координаторка Національний Еразмус+ офіс в Україні - графік консультацій: 24/7 - Світлана Шитікова: Viber/WhatsApp: +380505966045, email: office@erasmusplus.org.ua

Далі буде, слідкуйте за новинами! Дбаємо разом про безпеку, підтримуємо українців, де б ми з Вами не були, допомагаємо ЗСУ!