» » Літературна година у бібліотеці ім. Л. Каніщенка ЗУНУ

Літературна година у бібліотеці ім. Л. Каніщенка ЗУНУ

Дата: 28-07-2022, 16:10 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

  У бібліотеці ім. Л. Каніщенка Західноукраїнського національного університету до Дня Української Державності проведено літературну годину «Хрещення Київської Русі» для відвідувачів, які  ознайомилися з історичними подіями давньої княжої доби; величчю особи і державотворення князя Володимира.

Модератором заходу виступила завідувачка читального залу для студентів Ірина Любезна, яка розповіла про значення справ Володимира Ведикого для майбутніх поколінь. Адже здійснені князем перетворення, запровадження християнства як державної релігії, пройдений ним особисто шлях морального самовдосконалення були підставою для зарахування Володимира до лику святих руської православної церкви й назвали Великим.

Подана інформація розширила спектр розуміння значення цього свята, пробудила патріотичні почуття, гордість за минуле, виховання героїчних почуттів, любові до Батьківщини, про невід’ємність свята у формуванні загальнолюдських цінностей.

Також відвідувачів ознайомили із книжковою виставкою «Українська державність: від Київської Русі до сьогодення» та переглянуто літературу, матеріали якої висвітлюють тривалий шлях, пройдений нашою державою та історію  українського державотворення, яке корінням сягає часів заснування міста Києва та розквітло за князювання Володимира Великого.