» » Студенти ЗУНУ навчаються в Нідерландах

Студенти ЗУНУ навчаються в Нідерландах

Дата: 22-07-2022, 11:32 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Сьомий рік поспіль кафедра міжнародних економічних відносин навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім. Б. Д. Гаврилишина ЗУНУ координує проєкт з академічної мобільності ERASMUS+ KA107 між Західноукраїнським національним університетом  і Університетом прикладних наук INHOLLAND (місто Алкмаар, Королівство Нідерланди).

 

Цього року 7 студентів кафедри міжнародних економічних відносин ННІМВ ім. Б. Д. Гаврилишина, котрі навчаються за спеціальностями "Міжнародний менеджмент" і "Міжнародні економічні відносини", пройшли конкурсний відбір і отримали можливість навчатися в Університеті прикладних наук Інхолланд за програмою академічної мобільності Еразмус+. Студенти опановували програми "Міжнародний менеджмент" і "Маркетинг у цифрову епоху".

 

Зважаючи на обставини, семестр видався дуже непростим, але наші студенти встигли зробити дуже багато. Вони здобували знання (адже треба було отримати 30 кредитів) і брали участь у акціях на підтримку Україні, давали інтерв'ю й потрапляли на перші шпальти у місцевій пресі. На початку липня Владислав Суровий (МЕНМ-21), Марія Пукіш (МЕВ-31), Тетяна Талейко (МЕВ-21) і Юлія Балабан (МЕНз-21) стали ініціаторами організації благодійного заходу «Дефіляда», де вони розповідали про українську культуру, декламували вірші українською і англійською мовами, пригощали стравами української кухні. 

 

Команда Щербацького Івана (МЕВ-31) посіла 1 місце у симуляційній діловій грі Discovery Innovation Growth (DiG), організованій Інхолландом у партнерстві з Нідерландським інститутом маркетингу (NIMA). У змаганні брало участь більше 150 студентів з Алкмару, Гарлему та Роттердаму.

 

Студенти успішно склали всі іспити. Університет прикладних наук Інхолланд надав нашим студентам можливість залишитися на ще один семестр для продовження навчання вже за іншими програмами.

 

Своїми враженнями від навчання поділився Владислав Суровий, студент групи МЕНМ-21:

 

"Я навчаюся на міжнародному менеджменті. Коли  почув, що можна здобути новий досвід у королівстві Нідерланди, я загорівся цією ідеєю і вирішив спробувати.

Нідерланди – країна тюльпанів, велосипедів, млинів і вафель. Це все було так далеко, на іншому кінці Європи, але завдяки програмі обміну це перетворилось для мене у повсякденне життя.

 

Навчатися в Інхолланді нелегко, але цікаво. Тут ми вивчаємо різні типи менеджменту, IT-технології, корпоративну відповідальність та ін. Дуже велика увага приділяється самостійній роботі й роботі в командах.  Навчаюся я разом з нідерландськими студентами, а також зі студентами з Казахстану, Канади та Франції, отже завдяки цій програмі я отримую неймовірний досвід у міжнародній сфері. Всім рекомендую спробувати цю можливість в майбутньому".