» » Підписано тристоронню угоду про співпрацю

Підписано тристоронню угоду про співпрацю

Дата: 5-07-2022, 19:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

На запрошення президента EYFON ( Європейського молодіжного форуму Ноймаркт) ректор класичного університету Тернополя Андрій Крисоватий разом із колегами приїхали з робочим візитом до міста Ноймаркт (Штирія, Австрія).

У Європейському молодіжному форумі Ноймаркт беруть участь 14 студентів Західноукраїнського національного університету.

Сьогодні ректор класичного університету Тернополя Андрій Крисоватий, преидент EYFON Крістоф Ляйтл, генеральний директор EYFON Крістіан Бухман та мер міста Ноймаркт Йозеф Майєр підписали договір про співпрацю між ЗУНУ, Європейським молодіжним форумом Ноймаркт та мерією громади Ноймаркт.


У межах підписаного документу домовилися про те, що:

Європейський молодіжний форум Ноймаркт організовує європейські молодіжні зустрічі з метою налагодження дружби та сприяння взаєморозумінню між молодими людьми з різних європейських країн. Європа представлена як майбутня перспектива та спільне завдання для молоді.

Студенти працюватимуть у воркшопах, що доповнюються програмою дозвілля, які мають на меті ознайомити молодь з природою, культурою та людьми регіону Ноймаркта. 

Юнаки та дівчата із Західноукраїнського національного університету за останні роки неодноразово брали участь у тижневій програмі в Ноймаркт. У майбутньому студентів ЗУНУ запрошуватимуть до Європейського замку в Ноймаркті для налагодження співпраці з європейцями. 

Класичний університет Тернополя зобов'язується проводити відбір молоді та організовувати поїздки до Австрії. EYFON запрошуватиме групу студентів ЗУНУ для визначення щорічно, покриваючи витрати на проживання, харчування та пропоновану тижневу програму.

 Муніципалітет Ноймаркту у Штирії став прихистком для багатьох українців. Він продовжуватиме надання гуманітарної допомоги там, де це можливо. EYFON надає допомогу дитячому будинку «Малятко» у Тернополі для підтриматки дітей-сиріт.



Під час підписання відбулася зустріч зі студентами ЗУНУ, які виграли грант від уряду Австрії та отримали можливість стажування в країні.

Студенти упродовж тижня візьмуть участь у роботі Європейського молодіжного форуму в Нойкмарті разом із молоддю з Латвії, Італії, Польщі та Грузії. Програма форуму має на меті зміцнити міжкультурну комунікацію стосовно питань миру та свободи у контексті майбутнього Європи.
Сьогодні на території замку, де проводиться форум, організували свято, на яке були запрошені жителі Нойкмарта — австрійці та переселенці з України. Звучала австрійська музика у виконанні інструментального фолк-квартету та дитячого хору, а також українські народні пісні. Частували прохолодними напоями та традиційним українським борщем.