» » Михайло Шкільняк презентував результати науково-дослідної роботи з цивільного захисту

Михайло Шкільняк презентував результати науково-дослідної роботи з цивільного захисту

Дата: 23-06-2022, 12:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Нещодавно відбулося розширене засідання виконавчого комітету Шумської територіальної громади, у ході якого презентували результати науково-дослідної роботи «Аналіз фінансової спроможності територіальної громади для побудови системи цивільного захисту населення».  Наукове обґрунтування ситуації щодо системи цивільного захисту у Шумській територіальній громаді здійснене Західноукраїнським національним університетом у співпраці із Головним управлінням ДСНС в Тернопільській області.

Науково-дослідну роботу розроблено, ще до початку повномасштабної війни в Україні, яку представив Михайло Шкільняк, д.е.н., професор, завідувач кафедри менеджменту, публічного управління та персоналу ЗУНУ. У доробку обґрунтовано доцільність трансформації діючої системи цивільного захисту на території Шумської громади та запропоновано модель цивільного захисту місцевого населення від пожеж та наслідків інших надзвичайних подій. Це  передбачає три складові: державну, комунальну та добровільну. Також  проаналізовано фінансову спроможність громади і винесено пропозиції щодо джерел забезпечення цивільного захисту населення. При здійсненні розрахунків і підготовці рекомендацій були враховані різноманітні соціально-економічні чинники, потреби та виклики сьогодення.

Більшість рекомендацій запропонованих науковцями кафедри менеджменту публічного управління та персоналу щодо побудови моделі цивільного захисту уже реалізовуються: проводяться навчання, створюються добровольчі формування, покращується стан захисних споруд тощо.

За проведену роботу й сприяння розвитку безпеки у Шумській громаді, Вадим Боярський вручив подяки керівнику науково-дослідної роботи Михайлу Шкільняку та начальнику Головного управління ДСНС України у Тернопільській області Віктору Маслею.