» » Навчально-науковий інститут комунікацій розширює міжнародні горизонти наукової діяльності

Навчально-науковий інститут комунікацій розширює міжнародні горизонти наукової діяльності

Дата: 9-06-2022, 14:03 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 8 червня 2022 року працівники навчально-наукового інституту комунікацій Західноукраїнського національного університету взяли участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Penal Codes after 25 years of validity», яка відбулася на базі інституту політики та управління Природничо-гуманітарного університету в м. Седльце (Польща).

Учасники мали можливість представити дискурс про кримінальні кодекси з усього світу, висловити свої коментарі, відкриття та дослідження щодо кодифікації кримінальної відповідальності, а також виразити їх проблеми і цікаві рішення, що є основою матеріалу для подальших роздумів. Серед країн-учасників – Україна, Польща, Велика Британія та Італія.

На пленарному засіданні, представляючи класичний університет Тернополя, виступила директорка навчально-наукового інституту комунікацій Оксана Коваль, висвітивши тему «Психологічне забезпечення Програми відновного правосуддя для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення в Україні». Оксана Коваль є психологом цього проєкту в Тернопільській області, який впроваджується Міністерством юстиції України, Офісом Генерального прокурора України на базі системи надання безоплатної правової допомоги за підтримки Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні. Із доповіддю «Внесення змін до кримінально-правової бази за період воєнного стану в України» виступила працівниця навчально-наукового інституту комунікацій ЗУНУ, магістрантка Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Анастасія Мартиневич.

Цікаво було послухати професорку Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого пані Олену Харитонову, професорку Університету Казимира Великого в Бидгощі пані Юстину Каразнович, доктора Ягеллонського університету пана  Павла Чарнецького, доктора Природничо-гуманітарного університету в м. Седльце пана Мацея Анджеєвського, доктора Ягеллонського університету пані Маржену Анджеєвську та інших.