» » День Африки у класичному університеті Тернополя

День Африки у класичному університеті Тернополя

Дата: 25-05-2022, 14:25 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 День Африки у класичному університеті Тернополя – це щорічна найважливіша подія для усіх, хто у своєму серці відчуває любов до цього теплого континенту, незалежно від того, в якій країні знаходиться.

У заході взяли участь керівники дипломатичних місій, почесні консули, представники бізнесу та громадськості, керівники діаспори африканських країн в Україні, науковці та студенти.

Ірина Іващук, директор ННІМВ ім. Б. Д. Гаврилишина у вступному слові зазначила: «Сьогодні ми відзначаємо День Африки. Це важливе для нас свято, адже українсько-африканські відносини мають багату історію. Студенти із країн Африки навчаються  у закладах вищої освіти України, зокрема у Західноукраїнському національному університеті».

Проректорка з науково-педагогічної роботи (міжнародна діяльність) Оксана Десятнюк наголосила на важливості розвитку українсько-африканських відносин, публічної дипломатії та поглибленні співробітництва в культурній, освітній та економічній сферах.

Розпочали із представлення робіт #АртГалереї «Сенегал – перлина Західної Африки». У холі університету були презентовані фото Сенегалу та картини Почесного Консула Республіки Сенегал в Україні Ірини Іващук. Учасники також взяли участь у проєкті «ЕтноМайстерня» «Національні мотиви на полотні», у межах якого гості складали карту Африки та України, використовуючи національну символіку.

Відбулася презентація сенегальскої кухні, студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім. Б. Д. Гаврилишина ЗУНУ разом із представниками сенегальської громади в Україні готували національні страви Сенегалу.

На завершення, у межах Дня Африки була проведена дискусійна платформа «Україна – країни Африки: економічний, освітній та культурний діалог».