Вшанування Героїв

Дата: 23-05-2022, 13:16 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Сьогодні у Західноукраїнському національному університеті відбулася акція «Нескорені духом» до Дня Героїв України.
Це свято пам'яті всіх українців, що присвятили своє життя боротьбі за свободу та незалежність України: воїни-лицарі Київської Русі, козаки, повстанці проти різних поневолювачів, Українські Січові Стрільці і воїни армій УНР і УПА, герої Небесної Сотні, воїни російсько-української війни.
Розпочали захід із вшанування хвилиною мовчання усіх Героїв, студентів, випускників, працівників ЗУНУ, хто віддав своє життя за Батьківщину. Учасники творчих колективів ЗУНУ разом із працівниками та професорсько-викладацьким колективом заспівали державний Гімн. Антоніна Зелена виконала пісню "Відмініть війну", схвилювавши усіх до сліз.
Ректор класичного університету Тернополя зазначив: «Події останніх місяців сколихнули не тільки Україну, але й увесь світ, наповнюючи слово «Герой» новим змістом. Адже подвигами нових героїв твориться нова Україна, твориться наше майбутнє, наша перемога.
Це горде і водночас сумне свято, адже багато героїв України віддали життя заради своєї країни, майбутнього своїх дітей. Це свято величі духу українських вояків та незборимості української нації.
Наша історія переплетена червоно-чорними нитками героїчних подій, які століттями формували наш дух, нашу державність, наші цінності. Сьогодні з почуттям великої вдячності та гордості за українців, ми схиляємо голови та вшановуємо пам’ять Героїв. Дякуємо вам за життя, дякуємо вам за Україну!»
Герої не вмирають! Вони тримають на своїх могутніх плечах небо. Вони зазирають у душу кожного українця, наповнюючи серця вірою та звитягою. Вони запалюють волелюбний вогонь єднання у протистоянні з ворогом.
Ми переможемо! В це вірять усі, а особливо Павло Тютюнник, який презентував пісню «Перемога за нами» (автор слів – Алла Бінцаровська, музика – Сергій Родько).
! Все буде Україна! Слава Героям! Слава захисникам! Слава українцям!