» » Волонтерський центр ЗУНУ допомагає 24/7

Волонтерський центр ЗУНУ допомагає 24/7

Дата: 28-03-2022, 13:19 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

  З першого дня війни волонтерський центр Західноукраїнського національного університету допомагає усім, хто покинув свої домівки, рятуючи свої родини: дітей,літніх людей. Скривджені війною вони приїжджають, щоб отримати прихисток та загоїти свої душевні рани від втрат.

Викладачі, студенти та працівники не залишаються байдужими до долі українців. Кожного дня кипить робота з приготування їжі працівниками кафедри міжнародного туризму і готельного бізнесу навчально-науковго інституту міжнародних відносин імені Б.Д. Гаврилишина ЗУНУ.

"Ми готуємо з великою любов'ю та теплом, адже розуміємо, що усі, хто потребує нашої допомоги, - це дорослі та діти, яким потрібна наша опіка та увага. Університетська родина бере на себе відповідальну місію у скрутний для України час - допомагати усім потребуючим", - зазначає завідувачка кафедри міжнародного туризму і готельного бізнесу Оксана Гугул.

Особливо радісно бачити щасливі обличчя дітей та дорослих, які відчувають турботу ближнього.

Волонтерський центр класичного університету Тернополя допомагає не тільки триразовим харчуванням, а й надає необхідні речі для комфортного перебування за межами рідної домівки. Але найбільше потребують знедолені психологічної допомоги, адже забути усе, що з ними сталося, - неможливо, а жити - потрібно, відновивши душевний спокій. Постійну психологічну підтримку надають працівники кафедри психології та соціальної роботи соціально-гуманітарного факультету ЗУНУ. Вони допомагають сім'ям подолати наслідки пережитого під час бомбардувань й адаптуватися до життя.

Віримо, що війна закінчиться нашою перемогою.

"І на оновленій землі

Врага не буде, супостата,

А буде син, і буде мати,

І будуть люде на землі"

Тарас Шевченко