Тиха акція «Ангели Пам'яті»

Дата: 18-02-2022, 15:33 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Сьогодні спільнота Західноукраїнського національного університету долучилася до Всесвітньої тихої акції «Ангели Пам'яті».

Щороку, 20 лютого, згадуючи найтрагічніші події Революції Гідності 2013–2014 років, в Україні вшановують пам'ять Героїв Небесної Сотні.

Вісім років минуло із тих кривавих днів, які змінили історію держави і свідомість нашого народу. У боротьбі за істину та гідність наші герої утверджували віру на краще завтра й власним прикладом підтвердили, що наше майбутнє залежить лише від нас.

У наших серцях ніколи не згасне пам’ять про вірного сина українського народу Тараса Слободяна, працівника нашого університету, патріота,  який відстоював свою громадянську позицію. Тарас  був активним учасником Євромайдану від самого його початку. Тараса Слободяна було посмертно нагороджено орденом «Золота зірка» за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння українському народу, виявлені під час Революції гідності, а також медаллю «За жертовність і любов до України». Тарасе, ми ніколи не забудемо твого подвигу!

Трепетно звучали рядки із пісні у виконанні студента університету Олега Левицького «Небесна Сотня України».

В єдності з цілим українським народом родина класичного університету Тернополя долучилася до акції, розвісивши білих ангелів на липовій Алеї Небесної Сотні, яку із любов’ю та вдячністю висаджено колективом ЗУНУ.

Ми пам’ятаємо про мужність, патріотизм, міць духу і стійкість громадян, які незламним духом боролися за справедливість та правду, і віддаємо шану тим, хто пожертвував найціннішим заради нас…

 

Слава Україні! Героям слава!