» » Зустріч із представниками Національного центру управління та випробувань космічних засобів

Зустріч із представниками Національного центру управління та випробувань космічних засобів

Дата: 25-01-2022, 09:30 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Нещодавно відбулася зустріч представників класичного університету Тернополя і Національного центру управління та випробувань космічних засобів.

Директор навчально-наукового інституту інноватики, природокористування та інфраструктури Західноукраїнського національного університету Василь Брич, керівник інноваційно-інвестиційного кластеру Тернопілля Григорій Химич, засновник групи компаній «MagneticOne Group» Руслан Савчишин, голова асоціації фермерів Роман Репко, начальник відділу регіонального розвитку та координації Національного центру управління та випробувань космічних засобів В’ячеслав Онисько обговорили співпрацю у межах створення місцевого науково-виробничого кластера та перспективи підписання меморандуму про співробітництво із створення регіонального Подільського космічного центру.

У ході спілкування сторони визначили умови реалізації та апробацію  результатів досліджень. Організація кластера дозволить впровадити та використовувати космічні технології в інтересах економічного і соціального розвитку Тернопільської області. Зокрема, за допомогою отримання й системного опрацювання даних дистанційного зондування землі з використанням сучасних ГІС-технологій учасники кластеру зможуть отримувати дані для розв’язання питань щодо безпеки, агропромислового виробництва, земельних відносин, природокористування, розвитку територій та інфраструктури, екологічного моніторингу, дослідження проблеми зміни клімату і вчасного реагування на надзвичайні ситуації.