» » У ЗУНУ відбувся форум «Тернопільщина дипломатична»

У ЗУНУ відбувся форум «Тернопільщина дипломатична»

Дата: 18-01-2022, 16:57 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У класичному університеті Тернополя відбувся форум «Тернопільщина дипломатична». Організатор зустрічі - Західноукраїнський національний університет, Почесне консульство Республіки Сенегал в м.Тернопіль.

Ректор класичного університету Тернополя Андрій Крисоватий звернувся до присутніх: «Відрадно, що у форумі беруть участь студенти нашого університету, які вбачають у цьому нові можливості для себе. Вірю, що у співпраці із державним підприємством «Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв» та міжнародною спільнотою  ми зможемо реалізувати цікаві ініціативи та знайти нових партнерів для співробітництва».

У спілкуванні взяли участь директорка дирекції «Медіацентр» ДП «ГДІП» Інна Хоменська, заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Михайло Гапула, директор ННІМВ ім.Б.Гаврилишина ЗУНУ та Почесний консул Республіки Сенегал в м. Тернопіль Ірина Іващук, Почесний консул Угорщини у м.Тернопіль Тетяна Чубак,  Почесний консул Республіки Хорватія в Західному регіоні Віталій Запухляк та помічники консулів інших країн.

Заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Михайло Гапула сказав: «Я радий вітати усіх учасників форуму «Тернопільщина дипломатична». Наше зібрання  - це свідчення того, що спільно ми здійснюємо поступ держави у міжнародному, економічному, освітньому, культурному просторі. Такі проєкти є новими можливостями для Тернопілля, адже лише розширюючи горизонти співпраці ми зможемо розвиватися та бути європейською   державою».  

Інна Хоменська  розповіла про культурну дипломатію, що є одним із основних напрямів роботи дирекції «Медіацентр» ДП «ГДІП».

«З огляду на потребу популяризації знань про історію дипломатії України, обговорення актуальних і важливих питань не тільки для нашої країни, а й усього світу загалом, було створено «Медіацентр», який сьогодні користується значним попитом поміж киян і гостей столиці. Наш сучасний медійний майданчик оснащено необхідною сучасною технікою, він об’єднує дипломатів, науковців, представників державної влади та ЗМІ. Також важливим аспектом нашої роботи є видання книг «Україна дипломатична»  і щоквартального журналу «Дипломатія без кордонів».

Святкову атмофсеру створили учасники творчих колективів ЗУНУ: Ксенія Кічак, Вікторія Шевчук.

Учасники форуму поділилися думками й зазначили, що культурна дипломатія є інструментом для обміну ідеями, інформацією, компонентами культури між державами й народами з метою зміцнення взаєморозуміння.