Вифлеємський Вогонь Миру

Дата: 30-12-2021, 12:43 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Члени Національної скаутської організації «Пласт» передали колективу Західноукраїнського національного університету Вифлеємський Вогонь Миру. Ректор Західноукраїнського національного університету Андрій Крисоватий прийняв символ тепла, миру, злагоди, сподівання, душевного спокою та зазначив: «Світло є вісником народження Божого сина. Вогонь нагадує нам про важливість добра, жертовності та єднання, тому нехай різдвяне полум’я зігріє серце кожного й наповнить наші душі милосердям, вірою, надією і любов’ю!»

Вітаючи викладачів, працівників студентів із прийдешніми святами, директор музею історії ЗУНУ, старший пластун Віталій Михайлиця сказав: «Дружня родина пластунів Тернополя з приємністю передає Вифлеємський Вогонь Миру великій родині ЗУНУ. Щоб потрапити сюди, він подолав тисячі кілометрів, державні кордони, пройшов через руки і серця скаутів Австрії та Польщі. Цим ще раз засвідчив, що у сучасному глобалізованому світі не існує перепон для досягнення поставленої мети, як і не існує меж зростання нашого університету. Якими б великими не були наші прагнення і дії, ми завжди повертаємось туди, де почуваємося найкраще – до рідних і близьких. Тому бажаю усім затишку та любові, що символізує цей Вогонь».

Вифлеємський Вогонь передали юначки куреня ч.16 імені Іванки Блажкевич та пластун - сеньйор праці Віталій Михайлиця з куреня «Орден  Хрестоносців».

Гучною та веселою колядою, щирими віншуваннями привітали студенти-учасники творчих колективів відділу гуманітарної освіти та виховання Західноукраїнського національного університету.