» » Загальнодержавне визнання ЗУНУ в сфері професійної підготовки держслужбовців

Загальнодержавне визнання ЗУНУ в сфері професійної підготовки держслужбовців

Дата: 22-12-2021, 14:24 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 22 грудня 2021 року відбулося засідання Координаційної ради з питань професійного навчання державних службовців, голів місцевих державних адміністрацій, їх перших заступників та заступників, посадових осіб місцевого самоврядування, депутатів місцевих рад. Головною темою зустрічі став аналіз розвитку системи професійного навчання публічних службовців у 2018 – 2021 роках.

Що вдалося і над чим ще варто працювати задля розвитку сфери професіоналізації кадрів розповіла Голова НАДС Наталія Алюшина. У своїй доповіді вона ґрунтовно зупинилася на кожному з компонентів системи професійного навчання, а саме: визначення потреб у професійному навчанні, формування, розміщення і виконання державного замовлення, формування мотивації до професійного навчання, забезпечення функціонування і розвитку ринку освітніх послуг, моніторинг та оцінку якості навчання.

«НАДС активно працює над створенням умов для розвитку конкурентного середовища, рівних можливостей для суб’єктів надання освітніх послуг незалежно від їх форми власності та забезпеченням ефективного використання коштів державного бюджету. У 2021 році Агентство стало єдиним державним замовником на підготовку публічних службовців за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування» на другому (магістерському) рівні вищої освіти. В цілому ж, у 2018-2020 роках навчання магістрів за цією спеціальністю здійснювали 108 закладів освіти у всіх регіонах країни. Відповідні дипломи отримали майже 22 тисячі випускників. До речі, 50,8% від загальної кількості магістрів публічного управління і адміністрування було підготовлено НАДУ та її регіональними інститутами», - підкреслила Голова НАДС.

 

За період 2018-2020 рр. класичний університет Тернополя підготував 684 магістрів за державним замовленням НАДС, що свідчить про абсолютне лідерство Західноукраїнського національного університету серед закладів вищої освіти України щодо професійної підготовки державних службовців.