» » Круглий стіл «Облік і оподаткування в XXI столітті: нова генерація фахівців»

Круглий стіл «Облік і оподаткування в XXI столітті: нова генерація фахівців»

Дата: 10-12-2021, 09:30 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Нещодавно у Західноукраїнському національному університеті відбувся круглий стіл «Облік і оподаткування в XXI столітті: нова генерація фахівців». Організатор - кафедра обліку і оподаткування класичного університету Тернополя. Мета  - обговорення сучасних аспектів обліку, оподаткування, звітності та бухгалтерської професії у різних країнах світу. У заході взяли участь науковці, педагоги та молодь з України, Індії, Китаю, Ірану, Гани, Руанди.

Під керівництвом к.е.н., доцентки Наталії Мельник  із доповідями виступили студенти освітньо-наукової програми «Міжнародний облік» Mansi Arora «Accounting and Taxation in India», Sara Mohammadi «Organization of accounting and taxation in Iran», Daisy Dela Abena Annan-Ahortor «Accounting system in Ghana», Олег Писанюк «Аутсорсинг та фріланс у веденні бухгалтерського обліку».

Присутні  ознайомилися із проблематикою обліку й оподаткування в Індії, Ірані та Гані, вимогами до звітності компаній і застосування міжнародних стандартів фінансової звітності, особливостями та актуальністю бухгалтерської професії.

До розмови долучилися завідувачка кафедри обліку і оподаткування к.е.н., доцентка Наталія Починок, д.е.н., професор Ярослав Крупка, а також представники кафедри бухгалтерського обліку, оподаткування та аудиту Національного університету «Чернігівська політехніка», д.е.н., професорка Тетяна Гоголь і к.е.н., доцентка Тетяна Клименко.