» » Спецсемінар «Глобальна інклюзія: економічні, соціальні та медичні детермінанти»

Спецсемінар «Глобальна інклюзія: економічні, соціальні та медичні детермінанти»

Дата: 3-12-2021, 12:04 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Щороку разом із світовою спільнотою Україна відзначає День людей з інвалідністю. Усі небайдужі долучаються до цієї міжнародної ініціативи, організовують публічні форуми та дискусії, щоб привернути увагу до проблем людей з обмеженими фізичними можливостями, а також нагадати суспільству про турботу і милосердя.

Західноукраїнський національний університет вже втретє став співорганізатором спецсемінару «Глобальна інклюзія: економічні, соціальні та медичні детермінанти». Зустріч об’єднала більше 100 учасників із 5 країн, зокрема: Словаччини, Польщі, Австрії, Казахстану та України. До заходу долучилися представники Вищої школи економіки та менеджменту у Братиславі, Харківського національного медичного університету, Харківського аерокосмічного університету, Харківського національного економічного університету ім. Кузнеця, Бердянського державного педагогічного університету.

Мета – залучення широкого кола громадськості до обговорення актуальних проблем людей з інвалідністю, обмін кейсами та реальним досвідом щодо співпраці із реабілітації й підтримки людей з інвалідністю.

Із  вітальними словами до присутніх звернулися проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародна діяльність) Оксана Десятнюк, докторка філософії, співорганзаторка проєкту Надія Дубровіна, доктор філософії Єлтай Рахманов, віцепрезидент громадської організації «Nasz Dom», (Польща) Богуслав Бліхарський.

Слухачі обговорили актуальні проблеми  побудови інклюзивного середовища для інвалідів, забезпечення умов для їхньої адаптації, усунення соціальної нерівності, матеріальне та фінансове забезпечення.