» » Відбулася XІХ Всеукраїнська науково-практична конференція студентів і молодих учених «Фіскальна політика України в умовах євроінтеграційних процесів»

Відбулася XІХ Всеукраїнська науково-практична конференція студентів і молодих учених «Фіскальна політика України в умовах євроінтеграційних процесів»

Дата: 26-11-2021, 16:03 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Сьогодні у Західноукраїнському національному університеті відбулася XІХ Всеукраїнська науково-практична конференція студентів і молодих учених «Фіскальна політика України в умовах євроінтеграційних процесів», приурочена 20-річчю з дня створення кафедри податків та фіскальної політики.

У зустрічі взяли участь начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина, декан факультету фінансів та обліку ЗУНУ, кандидат економічних наук, доцент  Андрій Кізима, завідувач кафедри податків та фіскальної політики ЗУНУ, кандидат економічних наук, доцент Анатолій Луцик, професорсько-викладацький колектив, студенти класичного університету Тернополя та інших зво України.

Із вітальними словом звернувся декан факультету фінансів та обліку ЗУНУ Андрій Кізима, який зосередив увагу на актуальності тематики заходу та побажав присутнім плідної роботи. Завідувач кафедри податків та фіскальної політики ЗУНУ, Анатолій Луцик наголосив на важливості проведення таких конференцій і запросив усіх до активної дискусії.

Начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина розповів про податкову службу, що є сервісним органом, який постійно перебуває у стані вдосконалення та відкритий до співпраці як із платниками податків, так із закладами освіти. Михайло Яцина наголосив на вагомості співпраці податкової служби регіону із Західноукраїнським національним університетом, адже більше 75% працівників Головного управління ДПС у Тернопільській області є випускниками класичного університету Тернополя.

Із доповідями виступили студенти:

  • Роксоляна Шуфлат, студентка ЗУНУ, групи ФФАм-11 «Податкова амністія як інструмент протидії тінізації капіталу»;
  • Богдан Харковський, студент ЗУНУ, групи ФФАм-21 «Діджиталізація податкових сервісів України: електронний кабінет платників, переваги, недоліки та шляхи модернізації»;
  • Анастасія Василевська, студентка Українського католицького університету та ЗУНУ «Кейнс vs Гайек: сучасна візія»;
  • Вікторія Синицька, студентка ЗУНУ, групи ФМСм-22 «Моніторинг операцій та ризиків суб’єктів господарської діяльності»;
  • Вероніка Дохват, студентка ЗУНУ, групи ФМСм-22 «Сучасні аспекти митно-брокерської діяльності».

У дискусії взяли участь викладачі кафедри податків та фіскальної політики к.е.н., доцент А.І. Луцик, к.е.н., доцент А.Я. Кізима, д.е.н., доцент Т.Я.Маршалок, к.е.н., Г.В. доцент Василевська, к.е.н., доцент В.А. Валігура.

Модератор конференції к.е.н., доцент Володимир Валігура говорив про важливість продовження проведення заходу, адже наступною має бути ХХ Ювілейна всеукраїнська науково-практична конференція студентів і молодих учених «Фіскальна політика України в умовах євроінтеграційних процесів».

За результатами роботи конференції будуть опубліковані тези доповідей учасників.