» » Відбулася ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Інновації в освіті: реалії та перспективи розвитку»

Відбулася ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Інновації в освіті: реалії та перспективи розвитку»

Дата: 26-11-2021, 15:58 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Нещодавно відбулася ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Інновації в освіті: реалії та перспективи розвитку» на базі кафедри освітології і педагогіки соціально-гуманітарного факультету Західноукраїнського національного університету. Співорганізаторами та учасниками заходу були представники закладів вищої освіти України і світу.

Із вітальним словом звернувся проректор з наукової роботи Зеновій Задорожний, який наголосив, що сьогодення суспільства характеризується стрімким розвитком новітніх процесів у сфері освіти.

У межах роботи присутні обговорили сучасні інноваційні технології навчання та виховання, основи розвитку цих процесів у професійній освіті, особистісний потенціал в умовах нововведень у науці.

Завідувачка кафедри освітології і педагогіки, д. пед. н., професорка Лілія Ребуха виступила із доповіддю «Велика дидактика Я. Коменського як універсальне мистецтво». Лілія Зіновіївна зазначила, що філософія Я. Коменського – це програма загального навчання, віра у безперервність процесу удосконалення через творчу діяльність, прагнення до створення комплексного методу формування особистості.

Професорка класичного університету Тернополя Ірина Шкіцька розповіла про «Рейтинг науково-педагогічного працівника закладу вищої освіти крізь призму академічної доброчесності»,  Лариса Чумак, д. пед. н., доцент (КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти») презентувала роботу «Синопсис – е-дидактики», Ольга Главацька, к. пед. н., доцент (Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка) - «Попередження професійного вигорання фахівців соціономічних професій», Віктор Кавецький, к. пед. н., доцент (Тернопільський обласний комунальний інститут післядипломної педагогічної    освіти) - «Особливості розвитку професійної компетентності педагогів в умовах освітнього середовища післядипломної педагогічної освіти».

Також у ході конференції виступили доктор габілітований, президент Міжнародного наукового товариства в Дортмунді  Йоахім Новак, доктор габілітований, професор Папського університету Яна Павла ІІ у Кракові Владислав Кєндзьолка, доктор педагогічних наук, професор Католицького університету в Ружомберку Амантіус Акім’як. У жвавій дискусії взяли участь  науковці з Католицького університету в Ружомберку.

Представники із Китаю - викладачка Університету технологій м. Вухань, магістрантка ЗУНУ Бао Сяонін   репрезентувала матеріали наукового дослідження «Розвиток і впровадження стратегії змішаного навчання в університетах Китаю», зосередила увагу на проблемах і перспективах розвитку змішаного навчання у зво. Аспірантка ЗУНУ, працівниця радіо і телебачення у м. Вухань Чжан Геге   говорила про «Сучасні тенденції у підготовці музикантів у коледжах Китаю: розвиток та інновації освіти у навчанні музики». Про впровадження технологічних інновацій розповіла магістрантка ЗУНУ та працівниця Океанологічного університету Китаю Хуан Ювен.