» » Training week and International Winter School in Dortmund

Training week and International Winter School in Dortmund

Дата: 26-11-2021, 12:16 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У межах міжнародних проєктів VIMacS та WORK4CE викладачі кафедри ІОСУ та співробітники НДІ інтелектуальних комп’ютерних систем Західноукраїнського національного університету  взяли участь у Training week for Teachers.

Упродовж 15-19 листопада у Дортмундському університеті прикладних наук (Німеччина) освітяни працювали у командах (Red Pandas - Anatoliy Sachenko; Llamas - Pavlo Bykovyy, Khrystyna Lipianina-Honcharenko; Flamingos - Mykhailo Dombrovskyi; Cheetahs - Grygorii Hladiy), де створювали проєкт «Розробка модуля у рамках OpenCoPs». Основні цілі - визначення відповідно гнучкої методології для розробки модулів серед партнерів, стратегії управління діяльністю проєкту, формування Agile-події у програмному середовищі Jira Software, практика роботи із документами у середовищі Confluence.

Окрім того, було проведено Dortmund International Winter School 2021. Під час навчання охопили теми штучного інтелекту і аналізу даних, бізнес-аналітики та прийняття рішень,  хмарні системи обробки даних. Від класичного університету Тернополя у школі взяли участь Денис Хлопецький - студент спеціальності «Комп’ютерні науки» (КН-42) й викладачі Анатолій Саченко та Павло Биковий, які розповіли молоді про роботу з відкритими даними, їх збір та обробку. У ході занять було створено проєкт із розробки сайту, де відображається інформація про учасників перегонів «Формула-1», а саме їх статистика і  шанс на виграш у наступних перегонах.

Також  Анатолій Саченко і Павло Биковий провели зустріч із командою  Carsten Wolff, Fachhochschule Dortmund з питань організаціїї The 12th IEEE International Conference on Intelligent Data Acquisition and Advanced Computing Systems: Technology and Applications, яка запланована на 6-9 вересня 2023 року, у Дортмунді.