» » «Від революції Свободи до революції Гідності»

«Від революції Свободи до революції Гідності»

Дата: 22-11-2021, 10:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У бібліотеці ім. Л. Каніщенка Західноукраїнського національного університету до Дня Гідності та Свободи проведено просвітницький онлайн-захід «Від революції Свободи до революції Гідності». Модераторами заходу виступили завідувачка читального залу для студентів Ірина Любезна, голова університетської ради студентів класичного університету Тернополя Андрій Слота та випускниця ЗУНУ Аліна Вінярчук.

День  Гідності та Свободи започаткований в пам'ять про Помаранчеву революцію (2004) та Євромайдан (2013), і є символом боротьби та перемоги, символом єднання нашого народу.

У ході заходу присутнім були продемнонстровані тематичні документальні фільми та відеоролики:  «Річниця Революції Гідності – з чого все починалось», «Зима, що нас змінила»  та, як і кожен свідомий українець, поставили собі питання, що для кожного із нас означає цей день.

Хвилиною мовчання вшановано пам’ять героїв, які під час Революції Гідності віддали своє життя за волю та свободу, територіальну цілісність нашої держави.

Ірина Любезна ознайомила молодь із тематичною виставкою, яку підготовано у бібліотеці. У ході заходу було репрезентовано видання, присвячені Помаранчевій революції та Революції Гідності; російсько-українській війні на Сході України, її героїчним і трагічним сторінкам, долям мирних громадян, які опинилися в зоні бойових дій.