» » Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет взяв участь у роботі вченої ради класичного університету Тернополя!

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет взяв участь у роботі вченої ради класичного університету Тернополя!

Дата: 16-11-2021, 19:28 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет завітав до Західноукраїнського національного університету. У ході робочого візиту пан Міністр поспілкувався із студентами, оглянув фотовиставку до 55-річчя закладу вищої освіти, залишив надпис на тематичній фотозоні «Робоче місце професора 60-х років» та відвідав вернісаж картин директора ННІМБ ім. Б. Д. Гаврилишина Ірини Іващук. Йдучи коридорами, відвідав бібліотеку електронних ресурсів, де викладачі університету перевіряли курсові роботи студентів на плагіат за допомогою сервісу Unicheck.

Сергій Миколайович також взяв участь у засіданні вченої ради Західноукраїнського національного університету, де виступив із вітальним словом: «Високоповажні професори, шановні студенти класичного університету Тернополя! Приємно сьогодні стояти за цією трибуною, адже 26 років в освіті не пройшли для мене даремно. Пишаюся, що знаходжуся в стінах провідного закладу вищої освіти України - Західноукраїнському національному університеті, який знаходиться в місті Тернополі. Університет стрімко розвивається, я радий бачити такий поступ. Незважаючи на певні труднощі, які є сьогодні в державі: пандемія, дистанційне навчання, — ви швидко адаптувалися та професійно опанували новітні технології для надання якісних освітніх послуг».

Під час засідання Міністр нагородив подяками Міністерства освіти і науки України Добіжу Наталію Володимирівну – директорку ВСП «"Вінницький фаховий коледж економіки та підприємництва ЗУНУ"» та Розума Руслана Івановича – доцента кафедри транспорту та логістики, а нагрудним знаком Міністерства освіти і науки України «За наукові та освітні досягнення» - Фурмана Анатолія Васильовича, завідувача кафедри психології та соціальної роботи і Козюка Віктора Валерійовича завідувача кафедри економіки та економічної теорії.

 У роботі вченої ради також взяли участь голова Тернопільської ОДА Володимир Труш та міський голова Тернополя Сергій Надал.

Очільники наголосили на важливості розвитку освіти і науки, а також зазначили, що докладають максимум зусиль, аби Тернопілля залишалося в топі найпривабливішого регіону для молоді країни.