» » Студенти ФКІТ – випускники ІТ-шкіл представили свої проєкти

Студенти ФКІТ – випускники ІТ-шкіл представили свої проєкти

Дата: 15-11-2021, 10:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

  Факультет комп’ютерних інформаційних технологій Західноукраїнського національного університету разом із Тернопільським ІТ Кластером організували конкурс проєктів випускників зимових ІТ-шкіл ФКІТ.

Навчання в ІТ-школах ФКІТ проходить щорічно у листопаді – грудні після проведення Західноукраїнського форуму «ІТ- Перспектива» для учнівської молоді 10-11 класу.

Із вітальним словом виступив  декан ФКІТ, професор Микола Дивак. У своєму виступі він зазначив, що усі проєкти юнаків та дівчат у фіналі конкурсу отримають цінні подарунки від ІТ-компаній, а найкращі - грошові премії та  сертифікати для безкоштовної участі у міжнародній конференції 2022 12th International Conference on Advanced Computer Information Technologies, яка у наступному році відбудеться у місті Списька Капітула, у Словаччині.

До спілкування долучилася  Катерина Міхайліді, яка очолила журі конкурсу. Вона побажала усім  успіху, і зауважила, що ІТ-компаніям потрібні талановиті та ініціативні працівники, які пройшли вишкіл через схожі заходи.

Минулорічні школярі, а сьогодні вже студенти першого курсу ФКІТ ЗУНУ, у фіналі конкурсу представили 10 проєктів:

  1. Світлана Бальчук, Максим Черній, група АКІТ-11, «Розумна підсвітка сходів», (керівник, доцент Олег Заставний);
  2. Юрій Петровський, група ІПЗ-11, «Web-платформа: «стоп кримінал» для протидії кіберзлочинності», керівник професор Андрій Пукас);
  3. Владислав Малко, група КН-12, «Watch dog (сторожова система)», (керівник доцент Олександр Осолінський);
  4. Аліна Хічій, Валерій Баглей, група КІ-11, «Управління звуком комп’ютера з допомогою жестів на основі нейронних мереж» (керівник доцент Ігор Ігнатєв);
  5. Олександр Машталір, Олександр Мясовський, група ІПЗ-11, «Помічник туриста» (керівник доцент Володимир Манжула).