» » Вийшов із друку підручник «Європейська регіональна політика»

Вийшов із друку підручник «Європейська регіональна політика»

Дата: 8-11-2021, 15:15 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Вийшов із друку підручник  для студентів закладів вищої освіти ІІІ-ІV рівнів акредитації  «Європейська регіональна політика» за редакцією ректора Західноукраїнського національного університету Андрія Крисоватого та професора Ігоря Ліщинського.

 

Книга розрахована на студентів, що вивчають дисципліну «Європейська регіональна економіка». У виданні зосереджено увагу на окресленні стратегічних аспектів імплементації регіональної політики у країнах Європейського Союзу та огляді перспектив інтеграції України до європейської системи територіальних структур, розкрито проблемні площини як: регіональні порівняльні переваги, стратегічний менеджмент територій, децентралізація влади, місцевий підхід, розміщення традиційних агломерацій (міст і промислових районів) і більш інноваційних  відносино-орієнтованих альянсів, розвиток розумних міст і креативного класу, стимулювання вдосконалення периферійних регіонів, транскордонне співробітництво.

 

Підручник буде корисним дослідникам, викладачам, аспірантам і студентам економічних спеціальностей, а також  фахівцям-практикам та усім, хто цікавиться проблемами вітчизняної та європейської регіональної політики.