» » Підписання меморандуму із провідним зво Китайської Народної Республіки

Підписання меморандуму із провідним зво Китайської Народної Республіки

Дата: 26-10-2021, 14:59 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Сьогодні у класичному університеті Тернополя відбулося урочисте підписання меморандуму про співпрацю між Західноукраїнським національним університетом та університетом Цзінін (Китайська Народна Республіка).

Ректор Андрій Крисоватий звернувся до присутніх: «Шановні колеги, партнери! Радий зазначити, що Україна та Китайська Народна Республіка упродовж років вдосконалюють діалог між державами, адже для нас важливо відкривати нові кордони можливостей. Ми надаємо змогу молоді та професорсько-викладацькому колективу вишу розширювати культурний та науковий простір пізнання. Переконаний, що наша співпраця – це ефективний механізм у досягненні поставленої мети».

Сторони обговорили напрями поглиблення співробітництва у галузі освіти, домовилися про проведення спільних інформаційно- просвітницьких заходів, науково-практичних конференцій, семінарів, реалізацію інтернаціональних проєктів й програм.

«Підписаний меморандум символізує прагнення обох університетів зростати у міжнародній освітній царині. Ми йдемо тільки уперед, адже хочемо, щоб партнерство було позитивним зрушенням у налагодженні відносин наших країн», - сказала Лю Лінчан, ректор університету Цзінін.

Також у ході зустрічі було відкрито офіс-представництво Західноукраїнського національного університету у Сіньцзяні.

Представник центру ЗУНУ у Сіньцзяні Ян Хуацян зазначив: «Разом ми розпочинаємо плідну роботу у підготовці висококваліфікованих фахівців, які обрали шлях перспективи та успішного майбутнього».

ЗУНУ всебічно підтримує розвиток освітньої співпраці та культурний  обмін між державами.