» » Кафедра міжнародних відносин та дипломатії вітає усіх з Міжнародним днем ООН!

Кафедра міжнародних відносин та дипломатії вітає усіх з Міжнародним днем ООН!

Дата: 22-10-2021, 14:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

  Щороку 24 жовтня у світі відзначається Міжнародний день Організації Об’єднаних Націй. Адже саме у цей день 1945 року набув чинності Статут ООН, який починається із легендарної фрази «Ми, народи Об’єднаних Націй, сповнені рішучості позбавити прийдешні покоління нещасть війни, яка двічі в нашому житті принесла людству невимовне горе, і знову утвердити віру в основні права людини, у гідність і цінність людської особистості, у рівноправність чоловіків та жінок і в рівність прав більших та малих націй, та створити умови, за яких можуть дотримуватися справедливість і повага до зобов’язань…».

Україна була однією із перших серед 51 держави, що підписали цей документ. Делегація нашої країни взяла активну участь у конференції в Сан-Франциско, зробивши вагомий внесок у розробку Статуту ООН, зокрема скоординувавши процес розробки Преамбули та Цілей і Принципів Статуту ООН. З того часу Організація Об’єднаних Націй є надійним партнером України на кожному етапі розвитку.

До святкування долучилася кафедра міжнародних відносин та дипломатії ННІМВ ім. Б. Д. Гаврилишина Західноукраїнського національного університету. У межах академічного коворкінгу студенти спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» за допомогою електронних засобів комунікації мали можливість зв’язатися із Штаб-квартирою Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО), яка знаходиться у Парижі.

Спікерка заходу – досвідчена фахівчиня у сфері міжнародних відносин та суспільних комунікацій Вікторія Гринчишин люб’язно поділилася своїм досвідом роботи в Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури та відповіла на численні запитання, які турбують юнаків та дівчат.

Про важливість зміцнення міжнародної співпраці розповіла співорганізаторка, професорка Бізнес Школи та Медіа Технологічного інституту Британської Колумбії, засновниця Soloway Global Education Світлана Комінко (м. Ванкувер, Канада). Пані Світлана зазначила, що їй приємно знаходитися у залі поруч із активними молодими людьми, які прагнуть розвиватися у сфері міжнародних відносин.