» » Презентація кінокліпу у межах проєкту «Інтеграційна сесія»

Презентація кінокліпу у межах проєкту «Інтеграційна сесія»

Дата: 21-10-2021, 16:20 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 20 жовтня 2021 року у кінотеатрі «Злата»,  у рамках проєкту «Інтеграційна сесія» соціально-гуманітарного факультету Західноукраїнського національного університету відбулася лекція із відомим українським кінорежисером, оператором, продюсером, фотографом, співавтором програми «Галопом по Європах»  Ігорем Пелихом, співавторами фільмів «Війна за свій рахунок», «Міф», «Добровольці Божої чоти»  Леонідом Кантером та Іваном Яснієм.

У програмі зустрічі говорили про:

  • сучасні технології в кіно та телевиробництві;
  • революційні проєкти українського TV;
  • створення документального кіно.

Ексклюзивний показ фільму «Міф» - це український документальний фільм, який розповідає про життя українця Василя Сліпака, Героя України, кавалера орденів «За мужність» І ст. та «Золота Зірка», всесвітньо відомого оперного співака, соліста Паризької національної опери, який покинув велику сцену, аби стати воїном і віддав життя, захищаючи Україну під час російсько-української війни на Сході України!

Презентована стрічка – це легенда, яка розповідає про молодих людей, сповнених мрій та життєвих планів. Вони вірять у незалежну Україну, у свій народ, беззастережно і сміливо йдуть захищати свою державу незважаючи на кордони й професії.

 Також у межах заходу відбулась прем’єра кінокліпу «Падаючи на сніг...» гурту Нічлава, виконавцями якого є Андрій Підлужний та Андрій Гураль. Фільм заснований на реальних трагічних і водночас героїчних подіях та приурочений пам'яті військовослужбовців 44-ої окремої артилерійської бригади імені гетьмана Данила Апостола. Талановито, експресивно і сильно, що не в одного глядача були сльози на очах, адже це історія про звичайний народ, який у вирішальний час зрозумів у чому їхнє призначення, і що таке Батьківщина. Тільки такі правдиві мистецькі свідчення про російські злочини допомагають правильно розуміти теперішнє та майбутнє. Таким чином, презентацією свого нового кліпу співак Андрій Підлужний вирішив нагадати українцям, що у країні триває війна, а пасивність кожного із нас грає на руку ворогу.