» » До ЗУНУ завітали посли країн Великої сімки в Україні!

До ЗУНУ завітали посли країн Великої сімки в Україні!

Дата: 20-10-2021, 18:14 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Сьогодні до класичного університету Тернополя завітали посли країн Великої сімки в Україні: Мелінда Сіммонс – Надзвичайний та Повноважний Посол Великої Британії в Україні,  Матті Маасікас – голова делегації ЄС в Україні, Лариса Ґаладза – Надзвичайний та Повноважний Посол Канади в Україні, П’єр Франческо Дзадзо – Надзвичайний та  Повноважний Посол Італії в Україні, Анка Фельдгузен – Надзвичайний та  Повноважний Посол Німеччини в Україні, Брюно Коссанель – заступник голови місії Посольства Франції в Україні, Казуя Оцука – заступник голови місії Посольства Японії в Україні, Алан Перселл – заступник голови місії Посольства США в Україні, Джеймс Рьод Мур – Перший секретар з політичних питань Посольства Великої Британії в Україні, Світлана Яворська – координатор програм Посольства Великої Британії в Україні,  Роман Громик – співробітник служби підтримки головування групи послів G7 Великою Британією, Макс Маннвайлер – Посольство Німеччини в Україні.

Ректор ЗУНУ розповів делегації про університет й провів екскурсію студмістечком. Юнаки та дівчата класичного університету Тернополя мали нагоду поспілкуватися із дипломатами.

У залі засідань вченої ради, де відбувалась зустріч, ректор Андрій Крисоватий звернувся до присутніх: «Сьогодні у Західноукраїнському національному університеті знакова подія – на зустріч зі студентами завітали посли країн Великої сімки в Україні. Місто Тернопіль – це  студентська столиця України, а класичний університет Тернополя – осередок вільнодумства, креативних думок та студентоцентризму. Професорсько-викладацький колектив закладу вищої освіти працює так, щоб молодь була впевнена, що їхні хист і вміння, мислення відповідатимуть вимогам завтрашнього дня. Ми розвиваємо міжнародну співпрацю, укладаємо договори з університетами-партнерами з більш ніж 30 зарубіжних держав  - це підтвердження того, що ми  відкриті до нового досвіду й пізнання».

До вітального слова запросили пані Мелінду Сіммонс, Надзвичайного та Повноважного Посла Великої Британії в Україні, яка зазначила: «Вітаю усіх присутніх на зустрічі. Посли країн Великої сімки в Україні приїхали до університету для того, щоб поспілкуватися із студентами й обговорити важливі проблеми сьогодення. Адже щодня ми працюємо над їх вирішенням та шукаємо нові шляхи подолання викликів».

Лариса Ґаладза, Надзвичайний та Повноважний Посол Канади в Україні, зазначила: «Я звертаюся до вас, юнаки та дівчата, навчання в університеті дає не тільки якісні знання, а й відкриває для вас нові міжнародні горизонти. У Західноукраїнському національному університеті докладають максимум зусиль, аби молодь мала нагоду переймати досвід у провідних світових експертів, і кожен, хто зараз є у цій залі чи за її межами, має робити все можливе, аби розвивати свою громаду і країну».

«Ми хочемо привернути увагу Європи до проблем Криму та Донбасу. Плануємо створити міжнародний проєкт, у рамках якого будемо розповідати не лише політикам, а й пересічним жителям різних країн, про проблеми цих регіонів», – промовив Матті Маасікас, голова делегації ЄС в Україні.

Посли країн Великої сімки в Україні говорили із молоддю про створення нового Європейського оборонного союзу та Кримської платформи, вступ України до НАТО,  вплив країн Великої сімки на завершення війни, що на Сході України, неконтрольований потік інформації у світовому просторі, об’єднання країн для вирішення проблем, культурні відмінності держав, важливість міжнародних проєктів  для університету. Представники дипломатичного корпусу відзначили, що у Західноукраїнському національному університеті обізнані студенти, що є дуже важливим аспектом у їхній майбутній професії.

На завершення юнаки та дівчата зробили спільне фото разом із послами  країн Великої сімки в Україні і висловили вдячність за можливість спілкування та обговорення серйозних тем, адже діалог із представниками різних країн всебічно розвиває й формує успішну генерацію молодих фахівців.