» » Факсимільне видання Пересопницького Євангелія подарували колективу ЗУНУ

Факсимільне видання Пересопницького Євангелія подарували колективу ЗУНУ

Дата: 18-10-2021, 17:59 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Сьогодні до класичного університету Тернополя завітали духовні наставники - митрополит Переяславський і Вишневський Олександр та архієпископ  Тернопільський і Бучацький Тихон. Високопреосвященства, всечесні отці разом із ректором Західноукраїнського національного університету спільно промовили молитву у каплиці Різдва Пресвятої Богородиці. «Ми маємо за честь спілкуватися із духівниками Православної Церкви України – владикою Олександром та владикою Тихоном. Я вірю, що ця зустріч наповнить серце кожного із нас світлом та вдячністю, адже життєві настанови Високопреосвященства дарують нам невичерпну душевну радість, спокій та гармонію», - зазначив ректор Андрій Крисоватий.

Надзвичайно теплою була розмова студентів та викладачів із владиками. Митрополит Переяславський і Вишневський Олександр  звернувся до присутніх: «У цей жовтневий яскравий день ми засіваємо зерна любові та добра серед студентів цього закладу вищої освіти. Це означає, що разом із поколінням юнаків та дівчат ми утверджуємо славні християнські цінності й чесноти. Я бажаю кожному з Божою допомогою перебувати із правдою, вірою, любов’ю, терпеливістю і лагідністю. Нехай Господь береже вас усіх!» Митрополит Переяславський і Вишневський Олександр та архієпископ  Тернопільський і Бучацький Тихон передали до фондів бібліотеки Західноукраїнського національного університету примірник факсимільного видання Пересопницького Євангелія та примірник наукового видання «Книга Чесного Непорочного Євангелія, Світильника, що сяє й освітлює».

Також високоповажні гості вручили сертифікат дійсного Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира у якому засвідчено, що Західноукраїнському національному університету у особі ректора Андрія Крисоватого, Фондом пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира та Тернопільсько-Бучацькою єпархією у особі архієпископа Тихона передається примірник видатного рукописного пам’ятника стародавньої української  мови та мистецтва  XVI століття.

На завершення зустрічі архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон промовив: «Пане ректоре, дороге студентство, всечесні отці! Приємно зазначити, що у вашому виші завжди перебуває духовне піднесення. Ми упродовж років у  щирій молитві звертаємося до Господа, щоб ви досягали благословенних успіхів на благо розвитку нашого суспільства та розбудови української держави. Допомоги Господньої вам в усіх справах і починаннях».

Студентка класичного університету Тернополя Катерина Божаківська подякувала від молоді університету за змістовну розмову та подароване Євангеліє.

Спілкування із владиками сприяли зміцненню християнських поглядів дружнього колективу Західноукраїнського національного університету.