» » Відбулося урочисте засідання Вченої ради

Відбулося урочисте засідання Вченої ради

Дата: 25-08-2021, 17:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У класичному університеті Тернополя 25 серпня 2021 року відбулося перше засідання Вченої ради у новому навчальному році. Зустріч розпочали  із вітань студентів, нагородження працівників подяками та грамотами МОН України, вручення атестатів професорам і доцентам.

Ректор Андрій Крисоватий звернувся до університетської спільноти: «Дорогі колеги! Зовсім скоро розпочнеться освітній процес у нашому виші. Попереду нас чекає сумлінна праця та серйозні виклики, реалізація непростих завдань. Нові проєкти, зустрічі – тільки об'єднавши зусилля ми зможемо досягти бажаного результату. Переконаний, що лише разом ми створимо для наших юнаків й дівчат найкращі умови навчання, виховаємо молоду еліту держави й справжніх патріотів нашої країни, адже вони обрали Західноукраїнський національний університет –  класичний університет Тернополя».

Відзнакою «Золоте перо Тернопілля» нагородили Марію Баліцьку. Подяки Міністерства освіти і науки України за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у підготовку висококваліфікованих спеціалістів та плідну науково-педагогічну діяльність отримали Андрій Пукас – завідувач кафедри комп’ютерних наук, Валентина Слома ­– доцент кафедри цивільного права і процесу. Грамотою МОН України за ініціативу та наполегливість, високий професіоналізм, сумлінне виконання службових обов’язків та вагомий особистий внесок у розвиток сфери освіти та науки України нагородили  Василя Яцківа – завідувача кафедри кібербезпеки, а подяки МОН України одержали Ольга Кнейслер – завідувач кафедри фінансового менеджменту та страхування , Андрій Гірняк  - доцент кафедри психології та соціальної роботи, Світлана Смерека – заступник директора відокремленого структурного підрозділу «Фаховий коледж економіки, права та інформаційних технологій Західноукраїнського національного університету», Леся Буяк – завідувач кафедри економічної  кібернетики та інформатики.  Почесну грамоту Міністерства освіти і науки України за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у підготовку висококваліфікованих спеціалістів та плідну науково-педагогічну діяльність отримала Тетяна Кізима – професор кафедри фінансів імені С.І.Юрія.

Нагрудним знаком «Почесний професор університету» нагороджено Володимира Мазура, а званням «Почесний працівник університету» -  ­Ларису Микитюк. Атестат професора вручили Лесі Колінець, Ірині         Лукасевич-Крутник;  атестат доцента ­– Оксані Апостолюк, Ірині Демків.

Подяку за високий професіоналізм та якісну підготовку студентів до участі у ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціалізації «Економіка АПК та сільського господарства» отримав Андрій Бутов – к.е.н., доцент кафедри економічної експертизи та землевпорядкування. доцент кафедри економічної експертизи та землевпорядкування. Грамотою за зайняте І місце у конкурсі кураторів  «Формула успіху – 2021» нагороджено Ірину Любезну.

Урочисто прозвучав гімн «Гаудеамус» у виконанні творчих колективів ЗУНУ.

Порядок денний був дуже насиченим. Члени Вченої ради розглядали чимало конкурсних справ, а також питання про підсумки вступної кампанії 2021 року, вдосконалення системи дуальної освіти у ЗУНУ, формування стратегії ліцензування та акредитації нових спеціальностей, реорганізацію навчально-наукового інституту «Тернопільська бізнес-школа» та навчально-наукового центру центру грантів і проєктів, рекомендації до друку наукових журналів, колективної монографії й навчальних посібників з присвоєнням грифу «Рекомендовано вченою радою ЗУНУ», створення міжнародного навчально-наукового центру випереджувальних інформаційних технологій і науково-навчального центру підготовки та атестації здобувачів вищої освіти та наукових кадрів .