Сумуємо...

Дата: 12-07-2021, 10:30 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 З глибоким болем та сумом повідомляємо, що 11 липня 2021 року відійшов у Вічність кандидат юридичних наук, доцент, Заслужений юрист України Гладун Зіновій Степанович.

Зіновій Степанович народився 12 квітня 1950 року у Львові.

З 1998 року до травня 2003 року Зіновій Степанович очолював юридичний інститут Тернопільської академії народного господарства.

З 2003 року до 2010 року був завідувачем кафедри конституційного, адміністративного і міжнародного права юридичного факультету Тернопільського національного економічного університету.

Зіновій Степанович є автором понад 300 наукових праць, з яких: 7 монографій (3 індивідуальні та 4 колективні), глави у 6 підручниках та 9 навчальних посібниках (рекомендовані МОН України), 25 коментарів законодавства, понад 80 статей у періодичних фахових виданнях України, , Молдови, Польщі та Німеччини, а також понад 30 статей в енциклопедичних виданнях; розробником понад 30 законопроєктів, серед основних – «Основи законодавства України про охорону здоров'я», «Про забезпечення санітарно-епідемічного благополуччя населення», «Про протидію поширенню хвороб, зумовлених вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ), та правовий і соціальний захист людей, які живуть з ВІЛ» та ін.

Нагороджений Орденом «За заслуги»  III ступеня, Орденом «Святого рівноапостольного князя Володимира» УПЦКП, Орденом «Віра IV ступеня» УК, Орденом Архистратига Михаїла «За віру і вірність, орденом За заслуги «Союзу юристів України», численними медалями, серед них «За мужність по охороні державного кордону України», відзнакою Спілки юристів України, лауреат літературно-громадської премії ім. академіка Станіслава Дністрянського (2003).

До жовтня 2015 р. був головою ради Тернопільської обласної організації Союзу  юристів України.

Схиляємо голови у скорботі й співчуваємо рідним, близьким й сумуємо разом з Вами. Вічна пам’ять!