» » Урочиста церемонія підписання меморандуму про співпрацю із Університетом національностей Гуансі

Урочиста церемонія підписання меморандуму про співпрацю із Університетом національностей Гуансі

Дата: 6-07-2021, 17:26 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Класичний університет Тернополя відкриває нові можливості для студентів вишу та професорсько-викладацького колективу. Саме сьогодні у Західноукраїнському національному університеті урочисто  підписано меморандум про співпрацю із Університетом національностей Гуансі (Китайська Народна Республіка).

У межах партнерства сторони домовилися про організацію спільних заходів, мобільність, вдосконалення та підвищення рівня освітнього процесу, обмін публікаціями та науково-дослідною інформацією, а також популяризацію культури наших народів.

Ректор Андрій Крисоватий наголосив: «Українсько-китайські відносини щоразу переходять на новий рівень. Сьогодні ж ми підписуємо меморандум про співпрацю, який засвідчує те, що ми готові до змін в освітньому процесі. Разом із китайськими колегами ми відкриваємо нові кордони для студентів та професорсько-викладацького колективу, адже тепер молодь нашого закладу вищої освіти навчатиметься у Китаї, а іноземні юнаки й дівчата у нас. Свіжі погляди, цікаві ідеї й проєкти, інновації та відкритість – це ключ до успіху!»

Зі сторони Університету національностей Гуансі були присутні: Се Шангу – професор, доктор, ректор університету; Цуй Сяолінь – професор, доктор, проректор університету; Чжоу Яньсянь – професор, доктор, декан інституту міжнародної  освіти  університету; Чжан Сіньлей – заступник директора відділу міжнародного співробітництва та обміну університету,  Ван Ітан – голова комітету управління справами ЗУНУ у Китаї; Ван Цяньвень – замісник керівника представництва ЗУНУ у Китаї; Чжоу Інхуей – керівник офісу ЗУНУ у провінції Гуансі.

«Західноукраїнський  національний університет є престижним  освітнім закладом, і мені надзвичайно приємно, що ми разом розпочинаємо активну наукову й академічну діяльність, спрямовуючи наші сили на розвиток українсько-китайських відносин» -,зазначив ректор Се Шангу.