» » Студенти Хебейського університету іноземних мов навчатимуться у ЗУНУ

Студенти Хебейського університету іноземних мов навчатимуться у ЗУНУ

Дата: 24-06-2021, 18:50 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Сьогодні ми робимо ще один важливий крок у міжнародному просторі. Тепер студенти Китайської Народної Республіки навчатимуться у нашому класичному університеті Тернополя. Ми налагоджуємо наші комунікації й урочисто підписуємо меморандум про співпрацю між Західноукраїнським національним університетом та Хебейським університетом іноземних мов.

У рамках цієї освітньої діяльності сторони домовились про обмін досвідом й обговорили шляхи партнерства у галузі наукових досліджень і навчання на бакалавраті, магістратурі й аспірантурі, а також  популяризацію китайської та української мов.

Ректор Андрій Крисоватий звернувся до партнерів: «Ми разом зростаємо, вдосконалюємося, впроваджуємо інновації в освітній процес, розширюємо напрями міжнародної діяльності та  поглиблюємо взаємодію, підтверджуючи свій прогрес у розвитку освіти, науки та культури. Я впевнений, що працюючи разом, ми зможемо примножити славні традиції наших дружніх народів!»

Ректор та президент  Хебейського університету іноземних мов Сунь Цзєньчжун запросив професорсько-викладацький колектив приїхати до Китаю: «Мені дуже приємно, що ми разом із класичним університетом Тернополя підписали меморандум про співпрацю, адже ваш заклад вищої освіти є одним із провідних в Україні – це доказ того, що ви є престижною науковою установою. Ця мить засвідчує, що ми готові до нового етапу підготовки висококваліфікованих спеціалістів».

На урочистостях також були присутні: 

  • Оксана Десятнюк - проректор з міжнародної діяльності, доктор економічних наук, професор;
  • Уляна Коруц - начальник відділу міжнародних зв’язків;
  • Олег Шевчук - начальник відділу по роботі з іноземними студентами.

 Від Хебейського університету іноземних мов: 

- Професор Сі Вей - виконавчий президент Університету;

- Чень Вей - віце-президент з закордонних справ;

- Лі Лі - декан Євразійського мовного інституту;

- Хан Фанг -  декан Міжнародного студентського коледжу.

 

 

Під час зустрічі Андрій Крисоватий привітав учасників урочистого відкриття офісів-представництв Західноукраїнського національного університету у провінціях Китайської Народної Республіки, а саме:

офісу у місті Сямень  (провінція Фуцзянь);

у місті Ченду (провінція Сичуань);

у місті Куньмін (провінція Юньнань); 

у місті Наньнін (провінція Гуансі); 

у місті Наньчан (провінція Цзянсі);

у місті Дечжоу (провінція Шаньдун).

До вітального слова долучився керівник Українсько-Китайського центру «The Belt and Road» Ван Ітан: «Сучасні освітні програми,  цікаве навчання, яке поєднане із практикою, нові тенденції науки, міжнародні стажування дають нашим студентам можливість стати успішними та перспективними людьми.  І мені надзвичайно приємно, що для молоді Китаю є змога навчатися українському університеті!»

До зустрічі у новому навчальному році!