» » Інтерв’ю з начальником Головного управління ДПС у Тернопільській області

Інтерв’ю з начальником Головного управління ДПС у Тернопільській області

Дата: 10-06-2021, 12:52 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Західноукраїнський національний університет та Головне управління ДПС у Тернопільській області вже давно співпрацюють. У рамках цієї взаємодії Михайло Яцина - начальник ГУ ДПС у Тернополі, відповів на усі питання для вісника кафедри фінансового контролю та аудиту ЗУНУ «Територія успіху».

Під  час інтерв’ю говорили про  ключові фактори кар’єрного становлення молодого фахівця – випускника закладу вищої освіти, переваги аудиторської, контрольної та аналітичної діяльності в економічному середовищі, а також пан Михайло поділився враженнями від презентації освітньо-професійної програми «Аудит та аналіз бізнесу».

 

  • Михайле Васильовичу, ви були гостем на презентації освітньо-професійної програми «Аудит і аналіз бізнесу» кафедри фінансового контролю та аудиту ЗУНУ. Опишіть, будь ласка, враження, які у вас виникли під час зустрічі зі студентами?
  • Миттєве відчуття було таким, що на заході присутні цілеспрямовані й інтелігентні молоді люди, так би мовити – студентська еліта. Їхній погляд, міміка, жести, мовлення свідчили про поміркованість і розважливість, тон розмови та висловлені думки про бажання отримати максимальні знання та досвід. Згодом я  переконався, що перше моє враження не було помилковим, адже юнаки та дівчата  розуміють, чому вони навчаються у закладі вищої освіти. Мені запам'яталися  аргументи студентів стосовно дисциплін, які б вони хотіли вивчати, та знань, якими вони цікавляться.
  • Чи затребуваною, на вашу думку, є освітньо-професійна програма «Аудит і аналіз бізнесу», які її переваги?

 

  • Беззаперечно є затребуваною  як для організаторів так і представників бізнесу, оскільки аудитори, контролери, аналітики вносять лад у процес розпорядження фінансово-майновими відносинами економічних структур, а також для самих органів державного фінансового контролю, оскільки саме такі працівники ставлять власні підписи у аудиторському висновку, акті перевірки або іншого виду документах, що  є засобом оцінки фінансової грамотності й ефективності діяльності підприємств, інших економічних структур.

 

  • Які б дисципліни, на ваш погляд, варто впровадити у навчальний процес?

 

  • Окрім існуючих дисциплін, я б запропонував врахувати людський фактор у професійній діяльності. Тому такі питання  як ділові комунікації у бізнесі, психологія і професійна етика міжособистісних стосунків у контрольній діяльності, конфлікти та методика їх запобігання – повинні бути розглянуті  в освітньому процесі.

 

  • Якими основними характеристиками повинен володіти студент для успішного пошуку роботи?

 

  • Комунікабельність і впевненість у собі. Людина повинна викликати до себе прихильність, бути щирою, відповідальною, працелюбною, толерантною і справедливою та цікавим співбесідником. Такі особисті якості я ставлю на перший план, оскільки важливий як результат праці, так і сам процес.

 

  • Щоб ви побажали нашим випускникам?

 

  • Щиро бажаю студентам мати життєву мету та йти до неї, впевненості у собі та своїх силах, професійної реалізації, а головне – бути людиною!