Тренінг для студентів ЗУНУ

Дата: 7-06-2021, 14:48 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Для студентів освітньої програми «Фізична культура і спорт» було проведено навчальний тренінг «Домедична допомога при раптовій зупинці кровообігу та загрозливих життю станах» разом із працівниками КНП «Центр екстреної медичної допомоги та медичних катастроф» Тернопільської обласної ради.

         У ході роботи юнаки та дівчата здобули практичні і теоретичні  знання. Дізналися як скласти медичну аптечку із необхідними медикаментами, правильно викликати бригаду екстреної медичної допомоги та реагувати у надзвичайній ситуації, надавати допомогу при обструкції дихальних шляхів стороннім тілом (прийом Геймліха) і при втраті свідомості, отруєнні, епілептичному стані та  при травмах опорно-рухового апарату, зупинити  кровотечу методом прямого тиску на рану,  джгута (турнікету) або підручних засобів.

 На спеціальних манекенах молодь виконувала серцево-легеневу реанімацію, а також ознайомилась із роботою автоматичного портативного дефібрилятора із голосовими підказками.

   Студенти Західноукраїнського національного університету отримали посвідчення про підготовку із надання домедичної допомоги, яке дійсне упродовж трьох років.